Maro D'Italia DI600 DoucheWCEigenlijk kun je je afvragen waar we in Europa qua toiletbezoek mee bezig zijn. Als je kijkt naar Azie en Amerika is een douchewc gewoon een standaard. Sterker nog, als je geen douche wc in je toilet hebt kijkt men raar op zou je bijna kunnen zeggen. Misschien zijn we in Europa te nuchter hiervoor? Het is denk ik ook de angst, angst voor het onbekende. Hoe zou het voelen, wat gebeurt er.

Buiten het feit dat het hygienisch is, ken ik mensen met bijvoorbeeld de ziekte van Crohn. Die zijn erg blij met een douchewc. Dus buiten een hygienische reden kan de aanschaf van een douche wc ook medische reden hebben natuurlijk.

Maar wat is een douchewc nu eigenlijk? Het is gewoon een toiletziting met daarin een douchefunctie. That's all. Je drukt op de knop, de douchearm komt naar voren en reinigt het zaakje. Daarna zet je de fohn aan en je bent schoon en droog. Wanneer je met water reinigt zul je merken dat het zachter is dan het gebruik van toiletpapier.

Het voordeel van verhuizen is dat je soms dingen moet vervangen. Een wc pot is er een van, wel zo fris. In overleg met vrouwlief besloten eens een douchewc te proberen, zo gezegd zo gedaan.Inmiddels heb ik ruim een maand de Maro Douche WC. En de eerste keer dat je hierop gaat zitten is het toch wel een keer slikken. Ok, de boel is geinstalleerd, meneer van Engelen, u kunt de wc zitting in gebruik nemen. Doen we! Badkamerdeur op slot want hoe voelt het, wat gaat er gebeuren en nog meer van dat moois schiet door je hoofd. En het mooie is dat je naar de wc moet dus een weg terug is er ook niet echt behalve dan dat je terug kunt grijpen naar het wc papier natuurlijk. Maar dat was niet het uitgangspunt van de douche wc.

Je gaat dus zitting, doet je ding en dan is het moment daar. Je drukt op de knop "Wash". De douchearm komt naar voren en begint te sproeien. Je schrikt een beetje maar door de warme termperatuur is het toch ook wel aangenaam! Je kunt handmatig wassen of automatisch, dan draait ie zelf een programma. Als dat achter de rug is druk je op "Dry". De fohn komt naar voren en blaast de boel droog. Ook deze temperatuur is instelbaar. Als je klaar bent heb je inderdaad een schoon en fris gevoel.

Als sociaal mens kom je ook ergens en wanneer er dan geen douchewc is, kijk je er toch anders tegenaan, want je wil toch dat frisse en schone gevoel blijven behouden.

Het bijgeleverde bedieningspaneel is erg overzichtelijk. Met het klepje dicht heb je 4 ronde buttons: Stopknop, Wash, Bidet (voor de dames) en Dry wat de droogfunctie is. Daaronder 4 kleinere buttons:
Oscillate (het wassen van de bips met een ronddraaiende straal, Pulsate (te vergelijken met een op en neer spuitende fontein), Forward (voorwaarts bewegen van de sproeiknop) en Backward (het achterwaards bewegen van de sproeikop). Het "feest" kan beginnen met de Maro DI600.


 

Wanneer je het klepje opent kun je de volgende zaken "finetunen":

  • Pressure, hardheid van de straal die tegen de bips komt
  • Water temp, hiermee regel je de watertemperatuur
  • Air temp, hiermee regel je warmte van de luchtstroom voor de droogblaasfunctie
  • Seat temp, jaja ook de zitting kun je qua warmte inregelen (lekker voor in de winter)

Verder kun je ervoor kiezen om de LED verlichting aan of uit te schakelen. Ziet er met LED aan erg hip uit! 

Met de buttons Wash en Dry kun je manueel aan het karwei beginnen, dus je kunt eindeloos wassen en drogen. Maar je kunt ook de Auto functie gebruiken waardoor de Douche WC voor een voorgeprogrammeerd programma kiest van wassen en drogen.

Als laatste is het toch wel verstandig wc papier in de buurt te hebben al is het maar 1 velletje om te controleren of je ook echt schoon bent. Je zult merken dat wanneer je de Maro eenmaal gebruikt dat je een DoucheWC boven toiletpapier verkiest en dat het ook nog betaalbaar is!

De Maro DoucheWC DI6100 kun je toepassen op veel wandclosets van verschillende merken.
Wanneer je de combinatie in gebruik neemt zul je je afvragen waarom je nooit eerder een DoucheWC hebt aangeschaft!

Hieronder de lijst met alle types:

Frank&Co:

Frank&Co 2020 Wandcloset 54cm
Frank&Co 2020 Wandcloset 54cm rimfree

Laufen:

Laufen Pro wandcloset diepspoel wit 8209560000001

Villeroy & Boch:

Villeroy & Boch Subway wandcloset diepspoel wit 66001001
Villeroy & Boch Subway Wandcloset diepspoel ceramic+ wit 660010R1
Villeroy & Boch O.novo wandcloset diepspoel DirectFlush 36x56cm ceramic+ wit 5660R0R1
Villeroy & Boch Omnia Architectura Wandcloset DirectFlush 37x53cm ceramic+ wit 5684R0R1
 

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 100 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen