ClickCease
  • 24/5 bereikbaar
  • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Maak gebruik van onze kennis

Bidet

Ben je op zoek naar een bidet? Deze vind je bij Sanispecials. We bieden altijd een ruim aanbod aan bidets in verschillende afmetingen en van verschillende merken. Sommige bidets zijn direct verkrijgbaar, op andere zit een kleine levertijd. De bidets met een levertijd kan je bekijkend oor 'Alleen direct leverbaar' uit te vinken. Aan de linkerzijde kan je filteren op alle specificaties. Mogelijk ben je niet op zoek naar een traditioneel bidet wc, maar naar een douche WC. Die vindt je natuurlijk ook in ons assortiment.

Bekijk ons aanbod voor een bidet toilet

Wat is een bidet?

Wat is een bidet?

Een bidet toilet is een onderdeel van het sanitair dat laag geinstalleerd wordt. Een bidet is bedoelt voor het wassen van de uitwendige geslachtsorganen of de anus. Het woord is Franstalig. Een bidet wc wordt vooral gebruikt als substituut voor WC papier. Je kunt kiezen uit staande bidets of een hangend bidet toilet.

Hoe wordt een bidet gebruikt?

Je kan op twee manieren plaatsnemenen en de toiletpot gebruiken. Door met je gezicht naar de kraan te kijken, daardoor kijk je dus naar de muur. Het voordeel hiervan is dat je de temperatuur en de kraan eenvoudig kan bedienen (en je niet ineens verrast wordt door koud water). Het nadeel is echter dat als je een broek aanhebt, je je broek volledig uit moet trekken. De andere mogelijkheid is om met je rug naar de muur en de kraan te gaan zitten voor een comfortabele reiniging. Het nadeel hiervan is dat je de kraan lastiger kunt bedienen. Het voordel is dat je de broek niet volledig uit hoeft te doen. 

Het bedienen van de bidetkraan

Bij het gebruiken van de kraan is het van belang dat je er erg voorzichtig mee bent. Sommige bidets hebben namelijk een harde straal die vaak wat hoog gericht staat. We raden het dus aan om de kraan voorzichtig aan te zetten. Hierom kan het in het begin wel eens wennen zijn aan een bidet. Daarnaast dien je er natuurlijk goed rekening mee te houden waar de straal vandaan komt. Het wassen met een bidet gaat een beetje zoals in de douche. Je dient vervolgens je geslachtsdelen te wassen met je handen, zoals je dit ook tijdens het douchen doet.

Een bidet in je badkamerJezelf drogen na gebruik

Veel bidets hebben een ingebouwde droger. Bij bidets die géén droger hebben kan je jezelf afdroen met een handdoek of toiletpapier. Vaak hangt er een handdoekrek met handdoek naast het bidet. Na gebruik dien je het bidet natuurlijk ook nog schoon te maken.

Veel gestelde vragen over het bidet

  • Is een bidet niet wat ouderwets? Nee hoor. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo zijn er de wat oudere, traditionele mogelijkheden. Deze kom je voornamelijk binnen deze categorie tegen. Maar er zijn ook moderne uitvoeringen. Dit zijn speciale potten die water in verschillende temperaturen sproeien. Deze moderne bidets bevatten een verwarmde toiletbril. Sommige hebben zelfs een massagestand. Is het dus ouderwets? Wellicht wordt het afvegen met WC papier wat ouderwets.
  • Is het wassen met een bidet niet wat onhygienisch? Nee, juist niet. We wassen ons iedere dag. We douchen dagelijks. We wassen onze handen. We willen het liefst dat onze kleren altijd lekker schoon en fris zijn. En steeds meer mensen wassen hun voeten tijdens de warme maanden. Maar waarom vegen we ons nog steeds af met ouderwets WC papier? Het wassen na een toiletbezoek is juist erg hygienisch. Je wast jezelf net als onder de douche met je handen. Wanneer je klaar bent was je je handen natuurlijk ook extra goed.
  • Maar als ik natte of vochtige doekjes gebruik, heb ik dan wel een bidet nodig? Ja, een bidet is juist een erg goed alternatief voor natte of vochtige doekjes. Het nadeel van vochtige en/of natte doekjes is dat deze vrij milieuonvriendelijk zijn en daarnaast parfum bevatten. Door de parfum kan onze huid geirriteerd raken. Een bidet is milieuvriendelijk (het verbruikt weinig energie en water) en verzorgt de huid het beste. Daarnaast biedt het in de wame maanden ook verfrissing.
  • Het gebruik van een bidet toilet voelt raar en ongemakkelijk aan? Nee hoor. Het geeft een rustige straal (waar je wellicht wel even aan moet wennen) dat comfortabel aanvoelt. Na het in gebruik nemen van een bidet vragen veel mensen zich juist af waarom ze nog zolang WC papier gebruikt hebben.
  • Wat is de relatie tussen een bidet en een toilet? Bidets zijn een aanvulling voor je badkamer of toilet, omdat het een item is waarmee je jouw lichaam kan wassen na een toiletbezoek.
  • Wat is het verschil tussen een bidet wc en een douche wc? De meeste bidets staan naast een gewoon toilet. Een douche wc daarentegen is een toilet en bidet in één. De kraan om je mee te reinigen zit in het toilet verwerkt.
Als je meer wilt weten over een bidet, douche wc's, het toilet zelf of de combinatie van een bidet met bestaande toiletten, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag om het juiste model passend bij jouw toiletgebruik te selecteren.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen