ClickCease
  • 24/5 bereikbaar
  • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Maak gebruik van onze kennis

Inbouwreservoir

Een inbouwelement is een reservoir dat in de muur weggewerkt wordt. Daarop bevestig je een wandcloset of hangend toilet.  Inbouwreservoirs aanschaffen doe je het best bij Sanispecials.nl. Maar wat is precies een inbouwreservoir? Een inbouwreservoir gebruik je voor je toilet om bij gedane behoefte het door te spoelen. Omdat het een inbouwmodel is, wordt deze met de leidingen en al, geplaatst achter een wand waardoor de toiletruimte ook groter en ruimer lijkt. Vanwege het opbergen ervan, achter een wand geeft het je toiletruimte ook een elegante uitstraling. Het is ook nog gemakkelijk om schoon te houden. Op de website van Sanispecials.nl, kan je de verschillende modellen bekijken die bij jouw interieur passen. Een inbouwreservoir komt goed van pas wanneer je een iets kleinere ruimte hebt. Bij ons kan je dan ook kiezen voor een inbouwreservoir dat minder diep is en ruimtebesparend werkt.
 

Waarom een inbouwreservoir kopen?

Wanneer je van plan bent te verbouwen of je wil een nieuwe bad en toilet, denk dan eraan om ruimte te maken voor het inbouwreservoir. Neem dit idee ook mee in de bouwplannen. Het enige wat je ervan nog zal zien is het bedieningspaneel. Het aansluiten van het bedieningspaneel kan helemaal volgens wens gebeuren. Een goed voorbeeld daarvan is dat je zelf de spoelwaterhoeveelheid kan aanpassen. Bijvoorbeeld, 4 liter water voor na het urineren (we noemen deze de kleine boodschap) en 6 liter water voor na het afgaan (de grote boodschap). Op deze manier hoef je niet voor elke boodschap het hele reservoir leeg te laten lopen. Een ander reden om een inbouwreservoir te kopen is om het feit dat je deze op hoogte kan instellen zodat de closet op jouw hoogte kan worden geplaatst.

De verschillende modellen en merken

Bij ons kan je verschillende inbouwreservoirs kopen. Het hangt er helemaal van af waar je het wilt plaatsten. Je kan kiezen voor een hoekmodel, je kan kiezen voor eentje die je in een vrije ruimte kan plaatsten. Men noemt deze de zelfdragende constructie. Maar je hebt ook de lage modellen die je onder een raam kan plaatsen. Maakt niet uit, bij ons vind je elke inbouwreservoir voor elke badkamer die voldoet aan jouw wensen.

Een inbouwreservoir of inbouwelement gaat in de muur en daarop bevestig je een wand closet of hangend toilet.De meest bekende zijn de Geberit Duofix UP320 of Duofix UP720. Maar Grohe en Wisa zijn ook merken met een assortiment inbouwreservoirs. Wil je advies over welk inbouwreservoir het beste aansluit bij jouw wensen, dan neem gerust contact op met een van onze medewerkers, zij helpen je graag verder.  Zeer polulaire modellen in inbouwreservoirs zijn de reservoirs van TECE: TECE inbouwreservoir.

Garantie

Bij ons vind je inbouwreservoirs van de beste kwaliteiten. Je koopt een inbouwreservoir voor langdurig gebruik. Het is geen artikel dat je om de haverklap wil aanschaffen vandaar dat het van een zeer goede kwaliteit moet zijn. Investeer daarom in een goed merk dat ook nog betrouwbaar is. Je kan er dan ook op rekenen dat de verschillende onderdelen ook op voorraad zijn. Ook kan je van een goed merk ook een bepaalde garantie meekrijgen op de onderdelen waardoor je voor een hele lange tijd nog gebruik kan maken van je inbouwreservoir. Hoe langer de garantie hoe langer je gebruik kan maken van je toilet ook al heb je een huis vol mensen die er veel gebruik van maken. Bij ons vind je inbouwreservoirs van bekende leveranciers zoals: Plieger, Geberit, TECE en Grohe. Koop je een van deze leveranciers dan ben je verzekerd van jarenlang genot.
 
Hier enkele voordelen van een inbouwreservoir:
Het is een eenvoudig installatiesysteem. Met slechts enkele onderdelen kan je het in elkaar zetten. Op een snelle manier kan het gemonteerd worden. Bij het installeren kan de indeling terplekke aangepast worden. De hoogte van de modules kan je eenvoudig op de tegelmaat afstellen.
 
De schone installatieleidingen kunnen gemakkelijk weggewerkt worden in de voorzetwand. Het is te gebruiken als voorzet-, scheidings,- douche- en schachtwand. Het vergt eenvoudige calculatie, weinig werkvoorbereiding en het bespaart je montage tijd en geld.

Het monteren van dit type reservoir

Bepaal de plek waar het toilet moet komen. Voor de watertoevoer moet je een waterleiding van minstens 12 mm in de buurt hebben. De aan- en afvoer moet je later met het reservoir verbinden. De hoogte van het toilet bereken je door de pootjes van het frame uit te schuiven. Een algemeen gebruikte hoogte voor het toilet is ongeveer 40 centimeter en voor senioren kan je de hoogte zetten op 50 cm. vanaf de vloer. Nu moet je het verbindingsstuk voor het frame monteren en schuif je het frame in elkaar. Met behulp van een waterpas markeer je de ophanghoogte van de toiletframe. Op de badkamervloer zet je markeringen voor de bevestigingspunten. Nu kan je de muurbevestiging vastmaken op het frame zodat je de gewenste afstand van het frame tot de muur hebt. Met behulp van de bijgeleverde bevestigingsmaterialen maak je het frame vast aan de muur. Nu moet je de draadstangen bevestigen op het frame waar je je toilet zal hangen. Nu kan je de afvoerbuis monteren.

Het afwerken van je inbouwreservoir

Nu tijd om de bekisting voor het reservoir te maken. Hiervoor kan je verschillende materialen gebruiken. In de meeste gevallen gebruikt men cel beton blokken van 5 cm dik, watervast multiplex 18 mm of vochtbestendige gipsplaten. De isolatie mat kan je ook gebruiken als mal om de uitsparingen af te tekenen voor de aan- en afvoerleidingen. Ook moet je een uitsparing voor het bedieningspaneel maken. Hierna kan je de bekisting betegelen. Het toilet kan je nu afmonteren. Je kan de isolatiemat plaatsen en bevestig je nieuwe toilet aan de draadeinden. Let erop dat je de schroefjes niet te vast aanschroeft omdat je zo de wandcloset kan beschadigen. Met een schimmelvrije sanitair kit werk je de randen tussen de tegels en het wandtoilet af. Nu kan je de lijst voor de spoelknop monteren en plaats je als laatst de spoelknop. Klaar is Kees.

Vind je het een lastige keuze?

Het kan voor komen dat je geen keuze kan maken over welke set je graag wilt kopen. Dat kan gebeuren omdat je bij ons een groot assortiment aan inbouwreservoirs vindt. Om je een handje te helpen hebben wij op Sanispecials.nl. een aantal setjes voor je samengesteld waarbij de losse onderdelen heel goed op elkaar zijn afgestemd. Het enige dat jij moet doen is kijken welke wandcloset model en welke mooie kleur bedieningspaneel het best past bij jouw en je bad en toilet interieur.
 

Een inbouwreservoir kopen bij Sanispecials

Als het goed is heb je nu een goed beeld van de inbouwreservoirs op onze website. Op onze website vind je een groot aanbod aan reservoirs van top merken. Denk aan TECE inbouwreservoirs en Geberit inbouwreservoirs. Bij Sanispecials geniet je altijd van vele voordelen. Zo is onze klantenservice 24/5 geopend, wordt jouw order vanaf €50 gratis verzonden en kan je zelf de afleverdatum van jouw pakket kiezen.

Veel gestelde vragen over Geberit inbouwreseroirs

  • Welke bedieningspanelen passen op welk Geberit reservoir en Duofix element? Geberit Sigma bedieningspanelen passen op Geberit Sigma reseroirs en Geberit Sigma Duofix elementen. Oudere types zoals de Geberit Bolero en Tango passen ook op de Geberit Sigma reservoirs. Daarentegen passen Geberit Omega bedieningspanelen alleen op de Omega reservoirs.
  • Bij welk bedieningspaneel kan ik toiletblokjes gebruiken? Geberit heeft de Geberit toiletblokhouder voor Geberit Sigma inbouwreservoirs 12cm ontwikkeld. Deze heeft een zogenaamde opvangbeker voor toiletblokken. De Geberit toiletblokhouder is alleen te gebruiken in combinatie met Sigma 01/10/20/50 bedieningspanelen gecombineerd met een Geberit Sigma inbouwreservoir. Twijfel je dan bel of mail gerust even.
  • Wat is een inbouwreservoir ten opzichte van een toilet? Het inbouwreservoir is onderdeel van de overkoepelende groep toiletten omdat reservoirs het achterliggende gedeelte zijn van WC's, het gedeelte dat in de muur wordt verwerkt.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen