ClickCease
  • 24/5 bereikbaar
  • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Maak gebruik van onze kennis

Waterontharder (ionisch)

Ben je op zoek naar een waterontharder voor kalkvrij water? Kies een ionische waterontharder uit onze collectie en geniet van minder kalkaanslag in de keuken, de badkamer en jouw huishoudelijke apparaten. Ook beschik je over zachter drinkwater. Ontdek de vele voordelen van waterontharders. Heb je vragen over de producten? Neem gerust contact met ons op. Onze sanitair experts helpen je graag bij het selecteren van de juiste ontharder.

Hoe werkt een waterontharder?

Er zijn verschillende soorten waterontharders verkrijgbaar. In ons assortiment vind je ionische waterontharders. Hoe werkt dit systeem precies en zorgt de ontharder voor zacht water? In een cilinder in de waterontharder zorgen korrels ervoor dat het hard water wordt ontkalt. Zodra de korrels in de cilinder verzadigd zijn, zul je hem moeten schoonspoelen om een verminderde werking te voorkomen. Een veelvoorkomende manier hiervoor is via een zoutreservoir. Dit zorgt ervoor dat de kalk via het riool worden afgevoerd. Dit type waterontharder komt het meest voor. Dit is goed te verklaren doordat dit soort als het meest efficiënt wordt gezien.

Waarom een waterontharder?

Hard water ontharden zorgt ervoor dat er minder kalk in het water zit. Hierdoor geniet je van zacht water. Het gebruik van een waterontharder biedt diverse voordelen. We zetten er graag een aantal op een rij.

  • Drinkwater, alsook koffie en thee gezet met kraanwater, zullen beter smaken.

  • Je kleding zal zacht aanvoelen doordat deze met zachter water gewassen wordt.

  • Je hebt minder problemen met het schoonmaken van bijvoorbeeld je glazen douchewand / douchecabine, aangezien je hier minder kalkaanslag zult tegenkomen.

  • Je huid kan zachter aanvoelen, helemaal voor mensen met een gevoelige, droge huid of exzeem kan douchen met zacht water een positief effect hebben.

  • Ook op je energierekening zul je besparen.

  • Huishoudelijke apparaten, zoals de wasmachine en vaatwasser gaan langer mee.

Hoe het kan dat een waterontharder voor lagere energiekosten zorgt? Doordat er minder kalkaanslag in onder meer de waterkoker en het verwarmingselement zit, zal het minder lang duren voordat het water kookt. Hierdoor kun je besparen op energiekosten. Wist je dat een dergelijk apparaat ook ervoor kan zorgen dat bestaande kalkaanslag verdwijnt? Dit alles zorgt ervoor dat apparaten langer meegaan. Kort gezegt, een waterontharder maakt een goede investering, onder meer voor een langere levensduur van huishoud apparatuur en kalkvrij water.

Waar verder rekening mee houden

Natuurlijk komt de vraag naar voren of een waterontharder alleen maar voordelen biedt. Er zijn ook punten om rekening mee te houden die voor sommige huishoudens een nadeel kunnen zijn. Zo kan de aanschaf van een waterontharder een hele uitgave zijn. Ook moet je er rekening mee houden dat de machine periodiek onderhoud nodig heeft. Mogelijk moeten de korrels in de cilinder worden bijgevuld en moet je af en toe een onderhoudsbeurt laten uitvoeren.

Tijdens de normale werking van de waterontharder zul je eigenlijk niets van geluid opmerken. Maar tijdens de regeneratie (als de ionenwisselaar wordt schoongespoeld), kun je meer geluid waarnemen. Afhankelijk van waar het apparaat geplaatst wordt, kun je hier meer of minder last van hebben. Verder heb je een afvoer nodig om het zoute spoelwater naar de riolering af te voeren. Ook heb je natuurlijk een aansluiting met een waterleiding nodig.

Heb je vragen over het uitzoeken van een waterontharder? Of bij het plaatsen van de bestelling? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wil je weten hoe hard het water in jouw buurt is? Doe hier de test voor waterhardheid.

Veelgestelde vragen

Waar plaats ik de waterontharder?

Een waterontharder plaats je op de waterleiding en wordt normaal gesproken in de buurt van de watermeter geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld in de meterkast zijn. Ook kan het product in de bijkeuken of bijvoorbeeld garage geplaatst worden.

Wat is de beste waterontharder?

Een ionische waterontharder wordt het meest gebruikt en aangeraden. Dit komt doordat dit een efficiënte manier van water ontharden is. De machines werken doeltreffend, vergen relatief weinig onderhoud en ze kunnen zorgen voor grote hoeveelheden onthard water.

Wat bepaalt de prijs?

De prijs van een waterontharder is onder meer afhankelijk van het volume ervan. Hoe groter het volume van de ontharder moet zijn, hoe hoger de prijs. Een gezin met meerdere personen zal een groter volume nodig hebben dan een eenpersoonshuishouden. Simpelweg omdat er algemeen gesproken meer water verbruikt wordt in een huishouden met meerdere mensen.

Verandert een waterontharder de smaak van kraanwater?

Ja, doordat de waterontharder bepaalde deeltjes zoals mineralen, calcium en magnesium uit het leidingwater filtert, kan kalkvrij water een minder bittere smaak hebben dan hard water. Ook je thee, limonade en koffie smaken anders, doordat het water uit de kraan minder hard is.

Zijn alle waterontharders hetzelfde?

Er zijn verschillende apparaten die vervelende kalkaanslag voorkomen. Echter, deze werken niet allemaal hetzelfde. En bepaalde systemen zullen ook niet daadwerkelijk de waterhardheid verlagen en kalkaanslag voorkomen. Kijk dus vooraf goed hoe de waterontharder werkt en wat deze belooft.

Hoe lang gaat een waterontharder mee?

Het is natuurlijk afhankelijk van het model en merk dat je koopt, hoe lang het product meegaat. Er zit zeker kwaliteitsverschil tussen producten. Bij Sanispecials.nl bieden we alleen hoge kwaliteit producten aan die garant staan voor een lange levensduur.

Wat zijn de totale kosten voor een waterontharder?

Het is zaak de juiste waterontharder voor jouw situatie te kiezen. De prijs hangt dan ook onder meer af van de grootte van de ontharder. Kleine waterontharders zijn geschikt voor 1 tot 2 persoons huishoudens. Daarnaast bestaan er ook modellen voor grotere huishoudens, aangezien daar het waterverbruik ook meer zal zijn. Als je de totale kosten wilt berekenen, is het goed om ook naar de installatiekosten te kijken. Ga je de waterontharder zelf installeren of moet hiervoor een specialist ingeschakeld worden? Wil je een waterontharder kopen en heb je vragen over de prijzen en modellen? Neem gerust contact met ons op.

Hulp nodig bij het maken van een keuze uit onze waterontharders? Wij helpen je graag om tussen de verschillende modellen het beste product voor jouw woon- en leefsituatie te kiezen. Wij leveren trouwens door heel Nederland!

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen