ClickCease
 • 24/5 bereikbaar
 • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
 • Kies je eigen afleverdatum
 • Maak gebruik van onze kennis

Nefit Easy thermostaat

In dit artikel vind je alle informatie over de Nefit Easy thermostaat.

Uitleg over de Nefit Easy thermostaat

De Nefit Easy thermostaat is alweer 3 jaar op de markt. In deze blog nemen we je stapsgewijs mee op alle belangrijke punten die je moet weten over deze thermostaat. Laten we gewoon bij het begin beginnen.

Voor een overzicht van alle Nefit thermostaten kijk je hier: Nefit Thermostaat.

Leveringsomvang Nefit Easy

Goed, je hebt de Nefit Easy besteld, je krijgt 'm thuis en opent de doos. Wat treffen we aan:
 • Easy thermostaat
 • Grondplaat om de thermostaat op te bevestigen
 • Zak met schroeven, pluggen en connector
 • Handleiding
 • Digitaal garantiebewijs via de gratis Easy app

Overzicht Nefit Easy TouchscreenMonteren van de Nefit Easy thermostaat

Voordat je begint maak jezelf er zeker van de thermostaat geschikt is voor je cv ketel. Als dit niet het geval is dan gaat het niet werken. Weet je het niet zeker? Geen probleem. Bel, mail of whatsapp met ons, Sanispecials.nl is 24/7 bereikbaar. Wat je verder nodig hebt om de Easy te monteren is een 2-draads verbinding met je ketel en een breedbandinternettoegang.
De beste plaats om de Nefit Easy te monteren is een ruimte waar de temperatuur representatief is voor je huis en waar de meeste tijd wordt doorgebracht. Ook is het belangrijk dat er genoeg open ruimte rondom de Easy aanwezig is.

Voor andere merken cv ketels moet je een speciale adapter meebestellen. Dit kan ook van toepassing zijn op oudere modellen van Nefit. Neem 24/7 contact met ons op om hier achter te komen wanneer je twijfelt!

De bijgeleverde grondplaat kan direct aan de muur worden bevestigd. Belangrijk hierbij is dat je de stekker van de ketel uit het stopcontact haalt. Sluit de kabel van de thermostaat op de kabelklemmen van de grondplaat aan. Als je de grondplaat hebt bevestigd klik je de Nefit Easy achter de grondplaat. Daarna druk je de thermostaat aan de onderkant van de grondplaat totdat je een klik hoort. Easy toch?
 

Ingebruik nemen van de Nefit Easy

De stekker van de ketel die je eerder uit het stopcontact haalde, kun je weer terug in het stopcontact doen. Hierdoor wordt de Nefit Easy van stroom voorzien. Je kunt nu de folie van de Easy thermostaat verwijderen. De Nefit Easy gaat nu zelf verbinding zoeken met je ketel. Zorg wel dat de Easy verbinding kan maken met je WIFI netwerk. Deze zullen ook op de Easy display verschijnen. Druk op de 1 om het juiste WIFI netwerk te activeren. Is het een gesloten of beveiligd netwerk dan voer de code in om te activeren, anders blijft het vrij rustig. Dit door je middel van de 3 toets. Heb je het wachtwoord ingevoerd druk je op OK en de Nefit Easy heeft dan verbinding met je WIFI netwerk.
 

Temperatuur aanpassen op de Nefit Easy

Je past dingen aan door te swipen. Druk je kort onder de aangegeven termperatuur, dan verspringt ie in halve graden omhoog of omlaag. Druk je het wat langer in dan gaat ie veel sneller naar beneden of naar boven qua temperatuur.
 

Klokprogramma Nefit Easy

Druk je op het handje (nummer 1) kun je het klokprogramma handmatig instellen. Dus stel je hebt het klokprogramma
ingesteld op 19 graden maar je wilt het snel naar 21 graden brengen dat houdt ie deze termperatuur (21 graden) totdat de Nefit Easy weer naar zijn volgende programma schakelt waar ie op is ingesteld.
 

Ook de Nefit Easy heeft onderhoud nodig en kan een storing hebben

Om de Nefit Easy schoon te maken swipe je van links naar rechts zodat je niets per ongeluk wijzigt aan de instellingen en je 15 seconden de tijd hebt om met een schone, droge doek de touchscreen van de Easy schoon te maken.

Het komt weleens voor dat de stroom uitvalt. Voor de Easy maakt dit niets uit, alle instellingen onthoudt ie voor je. Het kan zijn dat je de thermostaat moet resetten omdat ie even niet wil. Dit doe je door de Nefit Easy los te maken van de grondplaat. Als dit ook niet werkt dan kun je Sanispecials.nl bellen om het verder op te lossen. Moet je de reset gebruiken dan gaan wel alle instellingen verloren.

Via de app is het mogelijk een service verzoek te doen aan het ingestelde storingsbedrijf. Op de Esay thermostaat verschijnt dan een unieke code die je aan hen doorgeeft om hen toegang tot de Easy te verlenen.
 

Zelf storingen verhelpen Nefit Easy

 
 • Geen WIFI verbinding
Waarschijnlijk is het WIFI signaal van de WIFI router niet sterk genoeg. Dit kun je oplossen door een repeater.
 
 • Ring met klok op de thermostaat niet weergegeven
Het kan zijn dat de verbinding met de server is verbroken. Dit kan even duren maar zou met enige tijd weer hersteld moeten zijn.
 
 • De App krijgt geen contact met de thermostaat
Ok, kan gebeuren, maar check eens de volgende zaken. Heeft de thermostaat verbinding met het internet? Is het serienummer en de toegangscode juist ingevoerd? Die codes zijn hoofdlettergevoelig, ook iets om te checken. Maar het kan ook zijn dat er een vertraging is met het opbouwen van de internetverbinding. Wacht even een paar minuten en kijk wat ie doet. Kom je er niet uit dan neem gerust contact met ons op.
 
 • Je touchscreen doet niets en de timer telt af
Nee, er gaat geen bom af, wees gerust. Met een beweging van links naar rechts wodt de beveiliging van de Easy touchscreen actief. Dit duurt 15 seconden en dan kun je m weer in gebruik nemen.
 
 • Ik heb het idee dat de temperatuur te hoog of te laag is
Via de app of de Easy-site kan de aangegeven temperatuur worden gekalibreerd.
 
 • Het touchscreen gaat niet aan
Als er langer dan 5 minuten geen beweging plaatsvindt, dan gaat het scherm automatischt uit. Om het weer aan te zetten hoef je de Nefit Easy alleen maar even aan te raken.
 
 • Symbool op het scherm zichtbaar (nr 5 symbolenlijst)

Schijnbaar is er geen verbinding met de internetserver. Wacht even totdat de verbinding automatisch met de server is hersteld. Na ingebruikname wordt de ketel ook zonder serververbinding handmatig of via het programma aangestuurd.
 

 • Wachtwoord met een $ teken

Vermijd wachtwoorden met een dollarteken, hij accepteert alleen euro tekens ;-)

Heb je andere zaken die niet lekker lopen neem dan contact met ons op: 24/7 sercice met Sanispecials.nl!
Op de Nefit Easy thermostaat heb je 2 jaar garantie.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen