ClickCease
 • 24/5 bereikbaar
 • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
 • Kies je eigen afleverdatum
 • Maak gebruik van onze kennis

Sanibroyeur

Ben je op zoek naar een Sanibroyeur? Veel mensen zouden graag de badkamer of WC in hun huis op een andere plek willen hebben. Misschien is de ligging van de kamer niet perfect, of wil je simpelweg een tweede badkamer. Maar een van de problemen die hierbij vaak wordt aangetroffen is dat de riolering hier niet voor gemaakt is. Tijdens de bouw van de meeste huizen wordt namelijk alleen rekening gehouden dat de badkamer en WC op één plek blijven. Om deze reden is een Sanibroyeur een perfecte oplossing.
Waar kan je een Sanibroyeur aanschaffen?

Wat is een Sanibroyeur en waarom heb je deze nodig?

De rioolafvoer verbouwen kost vaak een hoop tijd en geld. Vandaar dat veel plannen om een nieuwe badkamer op een andere plek te maken gauw worden vergeten… maar gelukkig is er een goedkope oplossing voor dit probleem. Met een Sanibroyeur toilet of vuilvermaler kun je namelijk van elke kamer een badkamer maken, of er nu de juiste afvoer beschikbaar is of niet.

Sanibroyeur is een bedrijf dat al meer dan 50 jaar producten ontwerpt om van elke kamer een badkamer of WC te maken. Ze leveren complete Wc’s of onderdelen hiervan die overal te installeren zijn. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact en een normale waterafvoer. 

Hoe werkt Sanibroyeur?

De Wc’s van Sanibroyeur werken door middel van een vuilvermaler. Bij een normale toilet afvoer wordt al het vuil door een grotere afvoer naar het riool wordt gebracht, maar deze vermalers werken ook met een kleine waterafvoer. Wanneer je doorspoelt zorgt de zwaartekracht ervoor dat het vuil naar de vermaler wordt geduwd. Deze vermaalt het vuil dan in kleine stukken, waardoor het gemakkelijk door een standaard PVC buis (van 26, 28 of 32 mm) kan.

Wat heb je nodig?

Voordat je een Sanibroyeur koopt en kunt installeren is het belangrijk om even te controleren of je beschikt over de volgende twee noodzakelijkheden op de plaats waar je het nieuwe toilet wilt installeren:
 • Water toe- en afvoer
 • Een stopcontact
Zoals je ziet is het vrijwel overal mogelijk om een vermaler van dit merk te installeren!

Waarom Sanibroyeur?

Een normale WC afvoer moet aangesloten zijn op de hoofdafvoer. Wanneer de afvoer op de plaats waar je een nieuwe WC wilt plaatsen daar niet op aangesloten is, is een Sanibroyeur erg handig. Het voorkomt de hoge kosten die samen gaan met een verbouwing en de plaatsing van nieuw sanitair.

Daarnaast staan de producenten erom bekend dat hun klantenservice uitstekend is. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren met je Sanibroyeur, dan helpt de servicedienst je graag met het probleem.

Een extra voordeel ten opzichte van andere bedrijven die dezelfde soort producten maken, is dat de Wc’s en vuilvermalers van Sanibroyeur zeer stil zijn. Desondanks dat er een elektrische motor wordt gebruikt om het vuil te vermalen, is deze nauwelijks hoorbaar.

Het aanbod van Sanispecials

Nieuwsgierig geworden of een Sanibroyeur kopen een goede zet voor jouw huis is? Of wil je gaan verbouwen, maar weet je niet precies of de afvoer wel geschikt is? Neem een kijkje in ons complete aanbod van allerlei Sanibroyeur producten. Je kunt onder andere kiezen uit: Om de keuze voor je gemakkelijker te maken kun je aan de linkerkant filteren op allerlei eigenschappen van de producten zoals: breedte, hoogte en uiteraard prijs! Daarnaast heeft elke Sanibroyeur ook 2 jaar garantie. Voor meer informatie over elke afzonderlijk model kun je op de productpagina zelf kijken. En mocht je een vraag of opmerking hebben die op de site niet beantwoord wordt, stel je vraag dan via onze chat rechtsonder in het scherm!

Je bevindt je nu in de hoofdcategorie, er zijn nog speicale, diepe pagina's. Deze betreffen vermalers die speciaal geschikt zijn voor: toiletruimtes, voor de badkamer, voor winkels en bedrijfsruimtes, voor de bijkeuken of wasruimte of voor de verwarming en airco.

Veel gestelde vragen

Er zijn meerdere vragen die regelmatig gesteld worden over de Sanibroyeur, in dit onderdeel vind je de meest gestelde vragen die jij misschien ook hebt. Mochten er nog vragen zijn waar je (nog) geen antwoord op hebt gevonden, laat het ons dan weten. 
 • Hoe kan ik mijn Sanibroyeur het beste onderhouden? De fecalienvermaler heeft geen speciaal onderhoud nodig, wat echter wel aangeraden wordt is om de vermaler regelmatig te ontkalken. Zo voorkom je ophopingen en mogelijke schade. Let er wel op dat je geen ontstoppingsproducten of zuren gebruikt, deze kunnen de interne mechanismes beschadigen.
 • Hoe lang blijft de vermaler goed werken? De levensduur van een Sanibroyeur is 10 jaar zonder noemenswaardig onderhoud en bij normaal gebruik. 
 • Vermaalt de vermaler ook doekjes en ander sanitair afval? Nee, de fecalienvermalers zijn uitsluitend bestemd voor het vermalen en afvoeren van organisch afvalwater, fecalien en toiletpapier. De pompen en vermalers zijn niet bestemd voor het vermalen en afvoeren van sanitair afval zoals tampons, maandverband en vochtige doekjes. 
 • Ik heb een septic tank, kan ik dan een Sanibroyeur installeren? Ook met een septic tank kun je een Sani vermaler installeren.
 • Wat voor afvoerpijpen kan ik gebruik en? Voor de aansluiting van je Sanibroyeur kun je klassieke PVC-buizen gebruiken. 
 • Wat is de diameter van de afvoer? Een specifiek kenmerk van de vermalers en vuilwaterpompen van Sanibroyeur is dat het grootste deel van het assortiment af kan met een buis van een zeer kleine diameter (22-32mm) met als voordeel dat er geen grote werkzaamheden vereist zijn. Wil je weten welke diameter het meest geschikt is? Bel of mail met Sanispecials of raadpleeg de documentatie hierover.
 • Kan ik ook een verticale afvoer installeren? Wanneer de stijgende verticale lijn zo dicht mogelijk als kan bij het apparaat begint is dit geen probleem. Begin je wel met een horizontale lijn dan mag deze maximaal 30cm bedragen. Vanaf het hoogste punt van de afvoer dien je een afschot van minimaal 1% in acht te nemen (op het horizontale deel). Ook is het raadzaam om op het laagste punt een aftapkraan te maken voor wanneer er onderhoud of reparatie nodig is.
 • Wat is de minimale waterdruk om een Sanicompact te kunnen gebruiken? De minimale druk om een Sanicompact te gebruiken is 1.7 bar. Wanneer de druk lager is dan is het raadzaam een gewone closet pot te installeren waarachter je een aanpasbare vermaler kunt plaatsen zoals bijvoorbeeld een X2 (005010) of Sanipro (005046).
 • Hoe installeer ik de Sanidouche? De Sanidouche is een opvoerpomp die het afvalwater van je douche of wastafel afvoert. Om te zorgen dat de Sanidouche 100% werkt, moet het midden van de doucheafvoer minimaal 8cm boven de vloer liggen. Wanneer dit niet wordt toegepast dan is het mogelijk dat het water naar de douchebak terugspoelt. Het is daarom ook raadzam een terugslagklep te plaatsen op de afvoer van andere sanitaire voorzieningen die je op de Sanidouche aansluit. Wil je meer informatie hierover dan bel of mail met Sanispecials en wij helpen je graag verder. 
 • Waar zit het waterreservoir voor de Sanibroyeur Sanicompact? Bij alle Sanicompact modellen wordt water toegevoerd door een elektromagnetische klep en is er geen waterreservoir. Het waterverbruik per gebruik is 1.8/3L of 3.8/5L. Dit is afhankelijk van welke Sanicompact je hebt. De druk van de watertoevoer moet minimaal 1.7 bar om er zeker van te zijn dat de Sanicompact goed doorspoelt. 
 • Met welke regelgeving moet ik rekening houden voor een Sanibroyeur? Regelgeving geeft aan dat alle voorzieningen met een fecalienvermaler of vuilwaterpomp moet worden afgevoerd richting het riool. Ook dient de afvoerleiding van de Sanibroyeur fecalienvermaler of Sanibroyewur vuilwaterpomp direct worden aangesloten op de standleiding. 
 • Hoe onderhoud ik mijn Sanibroyeur? Met een broyeur in huis is er geen specifiek onderhoud nodig maar om je te verzekeren van langdurig gebruik van je vermaler is het te adviseren om je vermaler regelmatig te reiningen en te ontkalken. De ontkalker is speciaal gemaakt om kalkaanslag te lijf te gaan zonder het interne gedeelte van je Sanibroyeur te beschadigen. Hoe vaak je dit moet doen is afhankelijk van de hardheid van het water van waar je woont. Heb je een Sanicompact dan kun je conventionele schoonmaakproducten gebruiken om de closetpot schoon te maken. Gebruik geen ontstoppingsproducten of andere zuren die je vermaler het leven letterlijk zuur maakt ;-)
 • Hoe lang blijft de vermaler aan als ik heb doorgespoeld? Het doorspoelen van de vermaler zet meestal 2 tot 3 keer een cyclus in werking die 1 tot 2 seconden in beslag neemt. Draait de vermaler langer dan normaal, dan kan het zijn dat het rubberen vlottersysteem van de vermaler gereinigd moet worden. Hiervoor kun je witte azijn gebruiken of de hiervoor speciaal ontwikkelde ontkalker. Om de Sanibroyeur te ontkalken haal je de stekker uit het stopcontact en laat je 2 liter in de closetpot lopen. Dit laat je een paar uur inwerken, steek de stekker terug in het stopcontact en spoel de wc door. Klaar ben je!
 • Hoeveel lawaai maken ze? Geluidsniveaus worden uitgedrukt in decibels. Dit kan verschillen per type en de ruimte waarin de vermaler staat. Daarom is het moeilijk aan te geven. Om richting te geven kun je een spoeling vergelijken met het doorspoelen van een wandcloset. Verder is het verstandig om de installatieadviezen te volgen: geen contact tussen de vermaler en de muur, geluiddempende blokjes onder de bak, tussenruimtes bij de bevestigingen van de afvoerleiding. Je kunt ook isolatiemateriaal aanbrengen tussen de vermaler en de vloer of muur.
 • Hoe lang gaan deze apparaten mee? Een broyeur vermaler gaat gemiddeld 10 jaar mee.
 • Welke apparaten van dit merk zijn geschikt voor het afvoeren van afvalwater van een spoelbak, vaatwasser of wasmachine? De apparaten die hier geschikt voor zijn, zijn de Sanivite, Sanispeed en Sanicubic Pro.
 • Kan een vermaler ook vochtige doekjes en ander afval afvoeren? Een Sanibroyeur is bedoeld voor het afvoeren van organisch afvalwater, fecalien en wc-papier. De vuilwaterpompen verpompen uitsluitend huishoudelijk afvalwater. De fecalienvermalers en vuilwaterpompen van dit merk zijn niet bedoeld voor het vermalen van etensresten en producten zoals tampons, maandverband, condooms en vochtige doekjes.
 • De motor van mijn vermaler start niet, wat nu? Check of de stekker van de Sanibroyeur in het stopcontact zit en of er stroom op staat. Ook is het mogelijk dat een vreemd voorwerp de vermaler blokkeert. Je kunt dit betreffende voorwerp dan zelf verwijderen. Trek wel eerst de stekker uit het stopcontact. Ga niet met je handen in de vermaler maar gebruik een schroevedraaier. Is dit allemaal niet het geval dan neem contact met Sanispecials op.
 • De inhoud wordt niet goed weggezogen. Neem contact met Sanispecials op, zodat wij je zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.
 • Wat is de garantie op producten van dit merk? De garantietermijn is 2 jaar onder voorbehoud van correct gebruik en een juiste installatie volgens de installatievoorschriften.

Sanibroyeur toilet kan je overal neerzetten

Een Sanibroyeur toilet is overal in huis te plaatsen waar een waterleiding zit. Een directe aansluiting op het riool is dus niet nodig, zolang er maar wel water afgevoerd kan worden. Heb je nog geen toilet op de bovenverdieping maar heb je geen trek in een grootscheepse verbouwing, dan is een toilet met een vermaler de ideale oplossing. In het keramiek van de toiletpot zit een broyeur-unit verwerkt die ontlasting en wc-papier vermaalt en wegpompt na een simpele druk op de knop. Er is geen apart waterreservoir nodig en dat maakt een dit toilet heel geschikt om optimaal van ruimte gebruik te maken.

Sanibroyeur toilet makkelijk te plaatsen

Een Sanibroyeur toilet heeft alle voordelen van een toilet dat is aangesloten op het riool, maar met de toegevoegde waarde van een gemakkelijke installatie en kunnen neerzetten waar je maar wilt. Dankzij de pomp is het niet noodzakelijk op de zwaartekracht te vertrouwen voor de afvoer, het toilet kan namelijk verticaal omhoog en horizontaal vuil water afvoeren. Dat biedt dus nog meer mogelijkheden. Milieubewust is dit apparaat ook, aangezien de pompen maar hele kleine hoeveelheden water gebruiken. Gezien het rotsvaste vertrouwen van de producent in het succes van dit product, komt het toilet met een garantie van twee jaar.

Sanibroyeur toilet kopen bij Sanispecials

Een Sanibroyeur toilet koop je bij Sanispecials.nl. Voor het gebruik van een vermaler van misschien wel het bekendste merk en het goed onderhouden ervan hebben wij diverse aanvullende producten in de webshop. Wij hebben met 300.000 producten voor badkamer, toilet en keuken een groot assortiment om uit te kiezen. Sanispecials.nl levert aan consumenten, ZZP’ers, installateurs en grootverbruikers. Klanten waarderen onze service gemiddeld met een score van 9.4 (bijna 3000 recensies). Bestel je vandaag voor 17.30 uur, dan heb je de bestelling morgen al in huis. Vanaf € 50,- gratis bezorging. Vragen? Wij zijn 24/7 bereikbaar, ook via WhatsApp, op 06-57575726.

Op deze pagina vertellen we je alles over het kiezen en kopen van de beste vermalers voor jouw situatie. Een vermaler van dit bekende merk is perfect voor de lastig te bereiken plekken jouw huis, zo kan je deze installeren op de bovenverdieping, als je geen directe aansluiting hebt op het toilet of bij iedere andere situaite waarbij er sprake is van ruimte gebrek.

Sanibroyeur kopen voor slim ruimtegebruik

De Sanibroyeur is een ideale toepassing voor de moeilijk bereikbare plekken in huis. Zo kun je bijvoorbeeld een vermaler kopen als je op de bovenverdieping in het vertrek dat je kiest geen directe aansluiting hebt op het riool. Dit merk heeft als unieke eigenschap dat je een toilet kan plaatsen in een ruimte waarin wel een andere afvoer beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld de waterleiding van een wastafel of wasmachine. Het apparaat verwerkt na het toiletgebruik de ontlasting door deze in een “vermaler” klaar te maken voor afvoer door een andere, smallere leiding dan de directe aansluiting op het riool.

Het kopen van een Sanibroyeur lost problemen op

Een Sanibroyeur kopen kan ook het probleem van ruimtegebrek oplossen, zelfs als je wel een directe aansluiting hebt op het riool. Je bent in een badkamer meestal gebonden aan de opties die er zijn, maar met behulp van een vermaler van dit bekende merk kun je het toilet overal positioneren waar je wilt. Dat maakt het schoon houden van de badkamer misschien wel een stuk makkelijker, want je kunt overal goed bij als je voor een logische indeling zorgt. Dankzij de pomp van de vermaler is het bovendien niet noodzakelijk om op de zwaartekracht te vertrouwen voor de afvoer, dit merk kan namelijk verticaal omhoog en horizontaal vuil water afvoeren.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen