Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

WC kopen

Als je een wc kopen gaat, is dit misschien lang niet zo eenvoudig meer dan je zou denken. Het toilet is een essentieel aspect in ieder huis. Tegenwoordig is het zelfs zo dat huizen gemiddeld al 2 en soms zelfs 3 toiletten hebben. Het lijkt een koud kunstje, maar een wc kopen blijkt achteraf altijd lastiger dan dat je eerst voor ogen had. Waar moet je precies op letten? En welke toiletten zijn de absolute aanraders? Sanispecials.nl zet het voor je op een rij. 

WC kopen aandachtspunten

Wellicht is het je nog niet eerder opgevallen, maar het aantal verschillende soorten toiletten is immens groot. Bij een wc kopen zijn er diverse punten om rekening mee te houden. Of om een beslissing over te nemen wat het best past in jouw toiletruimte. Ontdek hier ook alles over wandclosets.
 

De vormgeving

De vorm alleen al kan ongelooflijk veel verschillen van een WC. Rechthoekig of rond, of toch liever halfrond? Bij een wc kopen denk je hier aanvankelijk niet over na, maar het is toch zeker wel aan te raden om dit te doen. De vormgeving is ook bepalend voor de uitstraling, wil je het strak en modern? Of mag het ook iets losser zijn?


Bedieningspaneel

Ook het bedieningspaneel is onderdeel van de vormgeving. Je hebt tegenwoordig hele moderne panelen, maar sommigen houden nog steeds van de traditionele twee knoppen aan de muur, en sommigen hebben liever één knop op de stortbak.
 

De wc-bril

Je houdt hier misschien ook geen rekening mee, maar niet iedere wc-bril past op ieder toilet. Daarom is het belangrijk om goed op te letten welke bril je koopt. Een toiletbril is een belangrijk accessoire. In deze moderne tijd heb je allerlei soorten toiletbrillen met diverse functies. En dan niet te vergeten de verschillende soorten vormen, kleuren en patronen die er ook nog zijn! Een wc kopen biedt vandaag de dag enorm veel keus.
 

Het spoelmechanisme

Ook een belangrijke om over na het denken als je een wc kopen gaat: het spoelmechanisme. Heb je liever een toilet met een vlakspoel of een diepspoel? Dit is iets waar velen bij een wc kopen niet direct over nadenken. 
  • Een vlakspoel is meer een ‘’plateu-achtig’’ soort spoelmechanisme waar de boodschap op terecht komt. Dit vinden veel mensen fijn, omdat je hiermee de kans uitsluit dat er water omhoog spat. Een minpuntje is echter dat de onaangename geur zich sneller verspreid. Maar, soms is dit eenvoudig op te lossen door bijvoorbeeld geurstokjes in de WC-ruimte of de badkamer te plaatsen.
  • Een diepspoel is een toilet waarbij de boodschap direct in het toilet water verdwijnt. Het is eigenlijk de tegenpool van de vlakspoel. Voordeel? De onaangename geur zal zich een stuk minder snel verspreiden. Nadeel? Het water kan omhoog spatten, en dit vindt niemand fijn.
 

Wat zijn de aanraders op het gebied van WC's?

Welke wc's zijn nu echt aan te raden? Dit is lastig, een toilet is uiteraard een subjectieve keuze. Evengoed willen we graag 4 modellen uitlichten als inspiratie voor als je een wc kopen gaat. 

wc kopen: diepspoel1. Sphinx Delta wandcloset diepspoel 56cm wit 

Sphinx Delta closet is een keramiek wit toilet met de afmeting (bxd) 355x560mm. Het is een type wandcloset, spoelvorm diep. De nom. spoelwaterhoeveelheid is min. 6 liter. Plaats uitlaat PK (pijp kort) - hartmaat bevestiging wandcloset 180mm.

Kenmerken:
✓ Diepspoel 
✓ Hangtoilet

Prijs: €92,50

2. Villeroy & Boch O.novo wandcloset vlakspoel 56cm wit 56621001

Villeroy & Boch O.NOVO is een closet van keramiek, in wit. Maten: (hxbxd) 360x360x560mm. Kenmerken: glansgraad glanzend, spoelvorm vlak, nom. spoelwaterhoeveelheid min. 4.5 l, KIWA-keur, plaats uitlaat PK (pijp kort), hartmaat bevestiging wandcloset 180mm, uitsluitend voor Top-fix montage. Dit wandcloset is een vlakspoeler: dit is een benaming voor een toiletpot met een plateau in het midden. Je ‘boodschap’ verdwijnt niet meteen in het water maar wordt opgevangen op het plateau waarna het daarna weggespoeld kan worden. Een ander voordeel is vanuit medisch oogpunt wanneer je je boodschap wilt controleren.

Kenmerken:
✓ Vlakspoel
✓ Hangtoilet

Prijs: €173,50

3. Sphinx Delta closetpot PK diepspoel wit S8003000000

Sphinx Delta closet, uitgevoerd in keramiek en een witte kleur. Maten: (hxbxd) 390x365x460mm. Dit is een staand toilet, dat een diepspoel biedt. Nom. spoelwaterhoeveelheid 6L. Plaats uitlaat: PK (pijp kort). Goed om te weten: deze closetpot is enkel de pot zelf. 

Kenmerken:
✓ Diepspoel
✓ Staand toilet 

Prijs: €62,99

4. Catalano Sfera Eco New Flush wandcloset 55cm met Cataglaze wit 1VSF54RECO00

Dit Catalano Sfera Eco wandcloset is voorzien van NewFlush. Dit is een van Catalano's wandclosets zonder spoelrand en we mogen wel zeggen dat dit het beste wandcloset zonder spoelrand is, op dit moment verkrijgbaar. Waarom is dat? Door het Vortex systeem is er 1 uitgang (ipv 2 bij andere merken) die de straal onder hoge druk het wandcloset inspoelt, van boven in een draaikolk naar beneden. Doordat er maar 1 uitgang is, ontstaat er veel kracht en wordt al het vuil meegenomen. Ook is het met deze techniek gebleken dat het wandcloset veel minder lawaai maakt na het spoelen. Alle producten van Catalano zijn voorzien van Cataglaze. Andere merken dompelen de toestellen in een beschermingslaag. Catalano bakt de filmlaag mee waardoor de filmlaag die het keramiek beschermt tegen vuil en dat het wandcloset er altijd mooi uit blijft zien!

Kenmerken:
✓ Hangend
✓ Diepspoel
✓ Zonder spoelrand

Prijs: €291,70

 
Meld je aan