Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Vlakspoel wandclosets

Als je voor een nieuw toilet gaat kijken, kun je uit diverse modellen kiezen. In deze categorie hebben we alle modellen vlakspoel toiletten bij elkaar gezet. Bij dit type toilet geniet je van een plateau in de wc. Bekijk hier onze gehele collectie voor een vlakspoel toilet. Van A-merken en in diverse prijsklassen. Met de filters in het linkermenu kun je snel het juiste model sanitair voor jouw toilet of badkamer selecteren. We bieden voor elke ruimte en voor elk budget een passend nieuwe vlakspoel toilet, ook wel wandtoilet of wandcloset genoemd.
 

Bekijk onze collectie vlakspoel toilet

Wat is een wandcloset?

Een andere naam voor een wandcloset is een hangend toilet, een wandtoilet of een zwevend toilet. Dit is een toilet die je dus aan de wand bevestigd en die niet op de grond komt te staan. Over het algemeen creër je zo een moderne uitstraling in je badkamer. De ruimte lijkt namelijk als snel groter met een wandcloset, doordat de vloer niet bedekt wordt zoals gebeurd bij normale toiletten, waaronder een staand toilet. Ook geniet je van het gemak dat je met hangende toiletten de vloer rondom het toilet makkelijker kunt schoonmaken.
 

Hangend toilet versus staand toilet

Het grootste verschil tussen een hangend toilet en een staande versie is dus dat de één aan de muur hangt terwijl de ander op de grond geplaatst wordt.  Een ander verschil is dat bij een wandcloset de afvoer en de stortbak in de onzichtbaar weggewerkt worden, zodat deze geen extra ruimte in je badkamer of toiletruimte innemen. En een hangend toilet is over het algemeen hygiënischer dan staande toiletten, doordat je makkelijker erom heen en eronder kunt schoonmaken.
 

Passend wandcloset uitzoeken

Bij het uitzoeken van een type wandcloset kom je zowel modellen met vlakspoel als modellen met diepspoel tegen. In deze categorie vind je alle hangende toiletten met de spoelvorm vlakspoel. Wat houdt dit precies in? We zetten alles wat je moet weten graag voor je op een rij. En binnen het uitgebreide assortiment kun je zelf een wandcloset uitzoeken die het beste in jouw badkamer of toiletruimte past.
 

Vlakspoel toilet kenmerken

Bij het uitzoeken van een nieuw closet kun je kiezen uit een vlakspoel toilet en een diepspoel toilet. Dit geldt zowel voor staande toiletten als hangtoiletten. Wat zijn nu precies de kenmerken van een vlakspoel toilet? En wat is het verschil met een diepspoel? We vertellen je er graag over.
 

Waarom een vlakspoel toilet

Een vlakspoel toilet heeft een plateau in de pot waar de ontlasting opvalt voordat je deze doorspoelt. Een groot voordeel hiervan is dat je geen last hebt van spatwater. Dit kan namelijk wel het geval zijn bij een diepspoel toilet. Ook als je bijvoorbeeld om een (medische) reden de ontlasting moet kunnen controleren, is een vlakspoel toilet dus ideaal. Vaak heeft een vlakspoel toilet iets meer ruimte nodig met het plateau dan een diepspoel. Hij is daardoor iets minder compact.
 

Verschillen vlakspoel en diepspoel toilet

Waar bij een vlakspoel toilet de ontlasting op een plateau valt, valt dit bij een diepspoel model direct in het water. Dit wordt vaak als hygiënischer beschouwd en je hebt over het algemeen minder last van nare geurtjes. Zoals aangegeven is een diepspoel vaak compacter dan een vlakspoel toilet omdat er geen plateau in de pot zit. Of je nu voor een diepspoel of een vlakspoel toilet moet kiezen, is natuurlijk aan jou. Wat vind je zelf het prettigst? En is het belangrijk om een compact toilet te hebben of maakt de omvang jou minder uit?
 

Typen wandclosets

Als je een wandcloset met vlakspoel gaat uitzoeken, kom je vaak verschillende producten tegen. Over het algemeen wordt een hangtoilet vervaardigd van keramiek en in de kleur wit. Wandclosets van hoogwaardig keramiek gaan lang mee en zijn bestendig tegen het dagelijks gebruik. Let er bij het uitzoeken even op of je een mat wit model kiest of juist op zoek bent naar glanzende modellen. In ons assortiment kom je verder verschillende typen hangtoilet tegen. Zo kun je gaan voor een standaard model of een compact wandcloset. Een compacte variant is speciaal ontworpen voor kleinere toiletruimtes en is dan ook kleiner in omvang.
 

Afmetingen wandcloset

In ons aanbod vind je wandclosets in verschillende afmetingen, zodat er altijd een passend model te kiezen is. Om je een idee te geven: een standaard wandcloset heeft een gemiddelde diepte van 54 cm. Een compacte variant heeft een gemiddelde diepte van 48 cm. En in sommige gevallen kom je ook een verlengd model tegen, vanaf 70 cm. Dit typen is zeer geschikt voor bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke beperking. Naast de diepte van het wandcloset, moet je verder ook rekening houden met beenruimte in de toiletruimte.
 

Toiletpot met of zonder spoelrand

Een ander aandachtspunt waar je op moet letten is de spoelrand. Je vraagt je misschien af wat een wandcloset met of zonder spoelrand betekent. Een toiletpot zonder spoelrand heeft geen rand waaronder vuil en kalk kunnen gaan nestelen. Zonder spoelrand is een wandcloset hygiënischer.
 

WC Bril

Bij het uitzoeken van een hangtoilet moet je er verder even kijken of deze met of zonder wc bril geleverd wordt. Het is namelijk niet standaard dat een zitting bij het product wordt meegeleverd. In ons assortiment kun je kiezen voor producten die alle onderdelen bevatten, waaronder de zitting. Ook bieden we alleen het wandcloset, zonder verdere toebehoren zoals een toiletbril. Natuurlijk kun je ook een losse toiletzitting bij ons in het assortiment vinden. Als je hier vragen over hebt, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.
 

Bevestiging wandcloset

Een wandcloset van keramiek bevestig je dus niet op de grond. Je gebruikt een inbouwreservoir om te zorgen dat de toilet zwevend opgehangen wordt. Dit in tegenstelling tot ene staande wc die je op de grond bevestigd. Zo worden alle aansluitingen in de wand verwerkt, zonder dat je hier iets van ziet. Als je tips kunt gebruiken voor het bevestigen van de producten, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Ook als je wilt weten of de keuze die je hebt gemaakt voor de  verschillende producten bij elkaar past, kijken we graag met je mee.
 

Bedieningspaneel

Doordat je een wandcloset ophangt, heb je geen stortbak waar bij normaal gesproken de knop vindt om de wc door te trekken. Bij een wandcloset krijg je een bedieningspaneel in de muur. Het is aan te raden om bij het uitzoeken van een wandcloset erop te letten of dit bedieningspaneel inbegrepen zit of dat je dit nog los moet aankopen. Wil je zeker weten dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten? Dan kun je kiezen voor een combipakket. Hierbij hebben wij een serie producten samengesteld die perfect op elkaar aansluiten.
 

Vlakspoel toilet online bestellen

Je nieuwe wandcloset bestel je makkelijk online bij Sanispecials.  We bieden een uitgebreide collectie met diverse modellen van verschillende A-merken als je een hangend toilet kopen wilt. Als de vlakspoel toilet op voorraad is, ontvang je deze vaak al direct de volgende dag in huis. Verder rekenen we geen bezorgkosten bij bestellingen boven de €100,-. En je kunt in onze webshop ook direct de benodigdheden bestellen voor bij je nieuwe toiletpot. Als deze zonder wc-bril komt, kun je deze natuurlijk los bestellen. Ook bieden we onder meer aansluitmateriaal en accessoires voor bij je wandcloset.

Als je vragen hebt over onze producten of welk vlakspoel toilet het meest geschikt is voor in jouw toiletruimte, kun je altijd contact met ons opnemen. Onze sanitairexperts helpen je graag verder. Start bijvoorbeeld direct een live-chat.


Deze categorie is onderdeel van de overkoepelende groep, bekijk ook alle toiletten van Sanispecials.nl. Of ga direct naar onze compacte toiletten.
 
Meld je aan