ClickCease
  • 24/5 bereikbaar
  • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Maak gebruik van onze kennis

Close-in boiler verbruik, hoe zuinig is deze eigenlijk?

Een close-in boiler is een compacte elektrische boiler die vlak bij de kraan wordt geïnstalleerd. Dit wordt vaak gedaan onder de gootsteen, of in de keuken. Dit is een type boiler die ontworpen is om snel warm water te kunnen leveren, waardoor je bijna niet meer hoeft te wachten op warm water uit de kraan. Maar hoe zuinig zijn close-in boilers nou eigenlijk? Daar gaan we vandaag eens goed naar kijken!

Close in-boiler verbruik: Zuinigheid en efficiëntie

Een van de grootste voordelen van zo'n boiler is dat hij snel koud water verwarmt. Omdat hij dicht bij een zogeheten "tappunt" geplaatst wordt, zal er minder warmte via de leidingen verloren gaan. Maar betekent dat ook per direct dat hij zuiniger in verbruik is?

Close-in boilers en stand-by verbruik

Wat belangrijk is om te weten is dat een close-in boiler continu energie verbruikt om direct warm water te kunnen leveren. Anders gaat er warmte verloren en dan ben je alsnog een tijd op dat warme water aan het wachten. Dit noemen we ook wel het "stand-by"-verbruik.

En het zorgt ervoor dat warm water direct kan. Hoe groot dat verbruik is, dat hangt af van de isolatie en de instellingen van de boiler. Daarnaast hangt het natuurlijk ook een beetje van de inhoud af. Een keukenboiler met een inhoud van slechts 10 liter zal op stand-by minder verbruiken dan een boiler met een 30 liter inhoud, omdat er met een kleinere omvang minder snel kans is op warmteverlies dan bij een grotere inhoud.

Vergelijking met centrale boiler

Het vergelijken van een close-in boiler met een centrale boiler kan helpen om een beter beeld te krijgen van hoe zuinig de close-in boiler daadwerkelijk is.

Een close-in boiler is meestal zuiniger dan een centrale boiler door de korte afstand tot de kraan. Maar hij kan daarentegen stand-by meer gebruiken. Een centrale boiler heeft vaak een hoger energieverlies door de langere leidingen. Maar deze kan efficiënter zijn in het algehele energieverbruik.

Verschil close-in en close-up boiler

Vaak krijgen we ook de vraag: "Wat is nou precies het verschil tussen een close-in en een close-up boiler?" Het antwoord op die vraag is vrij simpel. Het verschil tussen deze elektrische boilers zit hem puur in de aansluiting. Wil je dat hij boven de kraan komt te hangen? Dan moet je een close-up boiler hebben. Wil je dat de kleine elektrische boiler in het keukenkastje onder de kraan gemonteerd wordt? Dan ben je op zoek naar een close-in boiler.

Mensen vragen ons vaak of er verschil zit in het energieverbruik of bijvoorbeeld het aantal kWh per dag. Het antwoord hierop is dus nee.

Tips voor zuinig verbruik van een close-in boiler

In principe is een close-in boiler zuinig in gebruik en het is een handig apparaat voor ieder huishouden. Maar, wanneer je het zuinige verbruik wilt maximaliseren dan hebben we hier een aantal tips voor je.

  1. Kies de juiste grootte: Een boiler die te groot is voor jouw behoefte zal meer en dus onnodig veel energie verbruiken.

  2. Isolatie: Zorg voor goede isolatie om het verbruik op stand-by te minimaliseren.

  3. Thermostaat: Stel de thermostaat in op de laagste comfortabele temperatuur.

  4. Regelmatig onderhoud: Wanneer de boiler regelmatig en goed wordt onderhouden zorgt hij er niet alleen voor dat je snel over warm water beschikt, maar hij werkt ook nog eens efficiënter.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen