Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Daalderop Close In Boiler 10 liter 2200W 070226631

†202,98 Incl BTW

Daalderop Close In Boiler 10 liter 2200W 070226631...

†202,98
NOG 0 Op voorraad
Beschrijving

Daalderop Close-in boiler elektrisch onderbouw, energie-efficiëntieklasse A, boilervat koper, mantel kunststof, tankinhoud 10L, nom. vermogen 2.2kW, aansluitspanning 230 - 230V, frequentie 50Hz, toepasbaar bij normale waterdruk, opwarmtijd van 10 grC - 65 grC 17min, plaatsing verticaal,

Daalderop close in 10

Daalderop is een Nederlands bedrijf en heeft de close-in boilers op de markt gebracht. IthoDaalderop is een bedrijf wat sterk innoveert op duurzaam en heeft hier voor maar liefst 50 mensen op innovatie zitten. Dit loopt uiteen van warm water, ventilatie en warmtepompen. Met hun eigen productie en magazijn is dit een bedrijf waar Nederland trots op mag zijn.

Productie van een boiler

De productie van een Daalderop close in boiler gebeurt in een denkbeeldige straat van ongeveer 100 meter lang. De ketel zelf begint als een platte koperen plat en wordt vervolgens tot de helft van een ketel getrokken door een gewicht, wat het gewicht van 3 olifanten heeft! De ketel bestaat dus uit 2 helften waardoor er 1 lasnaad ontstaat, dit in tegenstelling tot RVS ketels. Dit is dan ook gelijk een uniek punt voor deze boiler want er is nagenoeg geen kans op lekkage. Vervolgens komt het verwarmingselement erin, de printplaat en de omkasting en dan is daar uiteindelijk de close in boiler! Ook worden de boilers onder druk gezet zodat er continu getest wordt en u daarmee verzekerd van een op en top goede boiler.

Werking van de boiler

Een Daalderop close in 10 liter keukenboiler zorgt ervoor dat u zonder wachttijd een grote hoeveelheid warm water kunt tappen. Wanneer u verwarmd water gebruikt van de cv-ketel, is er helaas wel een wachttijd. Dit komt omdat negen van de 10 keer de cv-ketel op zolder hangt. Met deze keukenboiler behoort wachten tot het verleden. Dit zorgt niet alleen voor veel comfort maar het werkt daarbij ook water- en energiebesparend.

Mogelijkheden Close-in

Het meest verkochte model is de Close-in; de keukenboiler van 10 of 15 liter die in uw keukenkastje past. De Close-in Compact heeft een inhoud van 5 liter en is zo compact dat hij zelfs achter de plint van uw keukenkastje past. Mocht u de keukenboiler niet onder maar boven de kraan willen hebben, dan heeft Itho Daalderop de Close-up. De Daalderop Hot-fill boiler fungeert als een buffer tussen de warmwaterleiding en de kraan. Daardoor is hij vooral geschikt voor recreatief gebruik.

Wanneer aanschaffen?

Wanneer koop je een Daalderop 10 liter close-in boiler? Met een 10 liter close-in boiler kun je 26 liter (2,5 emmer) warm water tappen op 40 graden. Afhankelijk van hoe hoog je de temperatuur instelt kun je op 55 graden 16 liter (11/2 emmer) water tappen en op 80 graden ongeveer 10 liter (1 emmer). Wanneer de voorraad warm water op is duurt het 17 minuten voordat het water weer is opgewarmd.

Bekijk alle boilers
Bekijk alle 10 liter boilers
FAQ
  • Is het zinvol om deze Daalderop close in 10 boiler gedurende de nacht of met een vakantie uit te schakelen?
Uit oogpunt van energie (belasting milieu) is het belangrijk dat u zich realiseert dat deze Daalderop close in 10 boiler uitstekend is geïsoleerd en nauwelijks energieverlies heeft. De Itho Daalderop-keukenboilers verliezen gemiddeld 1 °C per uur, wat zou betekenen dat de boiler na 3 dagen volledig zou zijn afgekoeld. Een boiler uitschakelen voor een periode van minder dan 24 uur levert dus geen besparing op en kan u zelfs meer geld kosten. Uitschakelen tijdens een vakantie levert wel een kostenbesparing op. Let er op dat u na uw afwezigheid de boiler een keer volledig opwarmt en doorspoelt.
 
  • Speelt Legionella een rol bij deze Daalderop close in 10 boiler?

Legionella (veteranenziekte genoemd) komt veelvuldig in water voor. Op zich is het ongevaarlijk, mits de bacterie zich niet vermenigvuldigt. Vermenigvuldiging vindt plaats in water met een temperatuur tussen de 25 °C en 55 °C en wanneer het water een lange tijd stilstaat. Wanneer er van dit water nevel wordt ingeademd, kan men ziek worden.

Legionella speelt bij deze Daalderop close in 10 boiler geen rol, omdat het water in de toestellen een temperatuur heeft die hoger is dan 60 °C. Ook het afkoelen of het “leeg” tappen van een boiler is ongevaarlijk. Als u uw boiler voor langere tijd heeft uitgezet, is het wel te adviseren deze voor het eerste gebruik volledig op te warmen (> 60°C) en een keer volledig leeg te tappen.
 

  • Wat is het verschil tussen een coldfill boiler en een hotfill boiler?

Een Daalderop Close-in-keukenboiler kan zowel op de koud- als op de warmwaterleiding worden aangesloten. Wanneer een Daalderop keukenboiler op de koudwaterleiding wordt aangesloten, noemen we dat een cold-fill aansluiting. De Daalderop boiler wordt dan met koud water gevuld en volledig verwarmd door de boiler. Hiermee realiseert u de grootste energiebesparing, maar bestaat de kans dat u de boiler leeg tapt en enkele minuten moet wachten tot u weer warm water heeft. U kunt voor deze installatie kiezen:
- wanneer er geen warmwaterleiding ter plaatse is
- wanneer de cv-ketel (of ander warmwatertoestel) ver van het tappunt verwijderd is, omdat in deze gevallen een keukenboiler energie bespaart
- wanneer u tegelijk warm water wilt kunnen gebruiken in de badkamer en in de keuken

Wanneer de Daalderop keukenboiler op de warmwaterleiding, ofwel hot-fill, wordt aangesloten, wordt de Daalderop boiler gevuld met warm water. In dat geval zal de Daalderop keukenboiler het water op temperatuur houden en eventueel bijverwarmen. U bespaart dan niet meer op uw energieverbruik. Deze installatie heeft als voordeel dat u direct warm water heeft en onbeperkt warm water kunt tappen.

Specificaties
Energie-efficiŽntieklasseA
Materiaal boilervatKoper
Materiaal mantelKunststof
Tankinhoud10 l
Aansluitspanning230 - 230 V
Drie fase uitvoeringN
Frequentie50 Hz
UitvoeringsvormOnderbouw
Plint boilerN
Met nachtstroomschakelingN
Toepasbaar bij normale waterdrukJ
Hot fillN
Duo uitvoeringN
Geschikt voor kokend waterN
Met waterkoelerN
Opwarmtijd van 10 grC - 65 grC17 min
WandopstellingN
Plaatsing verticaalJ
Plaatsing horizontaalN
Plaatsing collector horizontaalN
KIWA-keurN
Met temperatuurindicatieJ
TemperatuurbegrenzingJ
Met circulatie-aansluitingN
Max. toelaatbare bedrijfsdruk8 bar
Met kraanN
Met drukreduceerventielN
Met thermometerN
ReinigingsopeningN
BeschermingsanodeN
Hoogte452 mm
Breedte300 mm
Diepte285 mm
Aansluiting koud tapwaterKnel-/soldeereind
Draadmaat koud tapwater3/8" (10)
Aansluiting warm tapwaterKnel-/soldeereind
Draadmaat warm tapwater3/8" (10)
Beschermingsgraad (IP)IP24
Uitwendige buisdiam. aftapaansl.0 mm
Energie-efficiŽntie van waterverwarming (Nwh)35.7 %
CapaciteitsprofielXXS
Nom. binnendiameter koud tapwater3/8" (10)
Nom. binnendiameter warm tapwater3/8" (10)
AansluitingLage druk/waterdruk
ModelStaand
Soort vermogenEnkel (max.)
UitvoeringVerhoogd vermogen
Thermostaat regelbaarJ
Incl. schakelklokN
Gewicht6.5 kg
Plaatsing t.o.v. tappuntOnder
Opwarmtijd/dT in min/ įC24/5/80
Extra info
GTIN Nummer: 8713418016533
Aantal gebruikseenheden: 1.00
Gebruikseenheid: PCE
Artikelcode leverancier: 07.02.26.631
Productklasse: Boiler elektrisch
Levertijd: Voorraad
Diepte: 285 mm
Breedte: 300 mm
Hoogte: 452 mm
Uitvoering: Verhoogd vermogen
Garantie Alle producten die Sanispecials.nl via de webwinkel verkoopt hebben een geldige fabrieksgarantie. Wij hebben binnen ons leveringsprogramma ruim 1200 fabrikanten met uiteenlopende garantietermijnen: Honeywell 5 jaar, IthoDaalderop 5 jaar, Sanibroyeur 2 jaar.

Wilt u de garantietermijn van een specifieke fabrikant weten? Bel of mail ons gerust even!

Mocht U van de garantie gebruik willen maken, dan kunt U een mail sturen met factuur en de klachtomschrijving. Binnen 1 werkdag heeft u van ons een reactie terug.

Naast de fabrieksgarantie gelden onverminderd de wettelijke rechten omtrent garantie en conformiteit.
Michelle Bijbehorende artikelen Michelle kiest zorgvuldig de beste combinaties
Heb je hulp nodig? Onze klantenservice staat 5 dagen per week voor je klaar.
Meld je aan