Daalderop Close In Boiler 10 liter 2200W 070226631

259,00 Incl BTW
Nog 751 Op voorraad
Volgende werkdag in huis

Daalderop Close In Boiler 10 liter 2200W 070226631...

259,00
Beschrijving

Maak kennis met de Itho Daalderop Close-in boiler elektrisch onderbouw met een afmeting van 300x452mm (bxh) en een inhoud van 10L.

Kenmerken & specificaties Daalderop boiler

 • Elektrisch boiler
 • Energie-efficiëntieklasse A
 • Boilervat: koper
 • Materiaal mantel: kunststof
 • Tankinhoud 10 L
 • Nom. vermogen 2.2kW
 • Aansluitspanning 230 - 230V, frequentie 50Hz
 • Toepasbaar bij normale waterdruk
 • Opwarmtijd van 10 grC - 65 grC 17min
 • Plaatsing verticaal (staand model)
 • Thermostaat regelbaar

Daalderop close in keukenboiler

Daalderop is een Nederlands bedrijf en heeft de close-in boilers op de markt gebracht. Zij hebben eigen productie en magazijn.

Productie van een boiler

De productie van een Daalderop close in keukenboiler begint met een platte koperen plaat voor de ketel. Deze wordt tot de ene helft van een ketel getrokken. De ketel bestaat dus uit 2 helften waardoor er slechts 1 lasnaad ontstaat, dit in tegenstelling tot RVS ketels. Dit is dan ook gelijk een uniek punt voor dit product, want er is nagenoeg geen kans op lekkage. Vervolgens komt het verwarmingselement erin, de printplaat en de omkasting en dan is daar de close in keukenboiler!

Werking van de boiler

Een Daalderop close in 10 liter keukenboiler zorgt ervoor dat je zonder wachttijd een grote hoeveelheid warm water kunt tappen. Wanneer je opgewarmd water gebruikt van de cv-ketel is er vaak wel een wachttijd als de cv-ketel op zolder hangt. Met deze keukenboiler behoort wachten tot het verleden. Dit zorgt niet alleen voor veel comfort, het werkt daarbij ook water- en energiebesparend.

Waarom een Itho Daalderop close in keukenboiler

Met een 10 liter close in keukenboiler kun je 26 liter (2,5 emmer) warm water tappen op 40 graden. Afhankelijk van hoe hoog je de temperatuur instelt, kun je op 55 graden 16 liter water tappen en op 80 graden ongeveer 10 l. Wanneer de voorraad voorverwarmd water op is, duurt het 17 min voordat het water weer is opgewarmd.


Bekijk alle boilers
Bekijk alle 10 liter boilers
FAQ

We zetten graag een aantal veelgestelde vragen met antwoorden over deze Daalderop Close In Boiler 10 liter voor je op een rij!

Is een boiler van 10 liter voldoende?

Of een boiler van 10 liter voldoende is, hangt af van de specifieke behoeften en het gebruikspatroon. Een 10 liter close-in boiler, zoals de Itho Daalderop Close-in boiler, is ontworpen om zonder wachttijd een aanzienlijke hoeveelheid warm water te kunnen leveren. Met een capaciteit van 10 liter kun je bijvoorbeeld ongeveer 26 liter warm water op 40 graden Celsius tappen. Als je regelmatig grote hoeveelheden warm water nodig hebt of als er meerdere personen gebruik maken van de boiler, kan een grotere capaciteit nodig zijn.

Hoe zuinig is een 10 liter close-in boiler?

De Itho Daalderop Close-in boiler van 10 liter heeft een energie-efficiëntieklasse A, wat aangeeft dat het een zeer energiezuinige boiler is. Het gebruik van een koperen boilervat en een goed geïsoleerde kunststof mantel draagt bij aan de efficiënte werking van de boiler. De opwarmtijd van 10 graden Celsius tot 65 graden Celsius is slechts 17 minuten, wat resulteert in een snelle levering van warm water en minimaliseert het energieverlies. Bovendien kun je met de thermostaat de temperatuur regelen, waardoor je het warmwatercomfort kunt aanpassen aan je behoeften.

Wat verbruikt een close-in boiler van 10 liter?

De Itho Daalderop Close-in boiler van 10 liter heeft een nominaal vermogen van 2.2 kW. Dit betekent dat de boiler een vermogen van 2.2 kilowatt gebruikt om het water op te warmen. Het exacte verbruik is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de instellingen van de boiler en het gebruikspatroon. Door de efficiënte werking en de snelle opwarmtijd wordt het energieverbruik geminimaliseerd, wat resulteert in een lager verbruik in vergelijking met minder efficiënte boilers. Het is ook belangrijk om te weten dat het energieverbruik kan variëren afhankelijk van de frequentie en duur van het gebruik.

Wat kost een 10 liter warmwaterketel?

Sanispecials.nl biedt de Itho Daalderop close in keukenboiler tegen een scherpe prijs aan, inclusief garantie.

Hoe lang gaat een keukenboiler mee?

Een Itho Daalderop boiler 10 liter kan bij normaal huishoudelijk gebruik makkelijk 10 jaar mee gaan. Natuurlijk spelen het onderhoud en de waterkwaliteit ook een rol.

Hoe sluit je een close-in boiler aan?

Je kunt met de handleiding zelf de warmwaterketel aansluiten in het keukenkastje onder de kraan. Of neem contact op met onze montagedienst voor plaatsing.

Wat is het verbruik van deze Daalderop 10 liter boiler?

Gemiddeld verbruikt een close in keukenboiler van 10 liter 2000 watt. Door hem slim te gebruiken kun je jaarlijks zeker geld besparen!

Is het zinvol om de Daalderop 10 liter boiler af en toe uit te schakelen?

Deze Daalderop warmwaterketel is uitstekend geïsoleerd en heeft nauwelijks energieverlies. De Itho Daalderop-keukenboilers verliezen gemiddeld 1 °C per uur, wat betekent dat dit product na 3 dagen volledig afgekoeld is. Het product uitschakelen voor een periode van minder dan 24 uur levert dus geen besparing op. Uitschakelen tijdens een vakantie levert wel een kostenbesparing op.

Speelt Legionella een rol bij deze producten?

Legionella (veteranenziekte genoemd) komt veelvuldig in water voor. Op zich is het ongevaarlijk, mits de bacterie zich niet vermenigvuldigt. Vermenigvuldiging vindt plaats in water met een temperatuur tussen de 25 °C en 55 °C en wanneer het water een lange tijd stilstaat. Wanneer er van dit water nevel wordt ingeademd, kan men ziek worden.

Legionella speelt bij deze Daalderop close in 10 boiler geen rol, omdat het water in de toestellen een temperatuur heeft die hoger is dan 60 °C. Ook het afkoelen of het “leeg” tappen van een warmwaterketel is ongevaarlijk. Als je het product voor langere tijd heeft uitgezet, is het wel te adviseren deze voor het eerste gebruik volledig op te warmen (> 60°C) en een keer volledig leeg te tappen.

Wat is het verschil tussen coldfill en hot fill bij een keukenboiler van 10 liter?

Een Daalderop Close-in-keukenboiler kan zowel op de koud- als op de warmwaterleiding worden aangesloten. Wanneer een Daalderop keukenboiler op de koudwaterleiding wordt aangesloten, noemen we dat een cold-fill aansluiting. De Daalderop boiler wordt dan met koud water gevuld en volledig verwarmd. Hiermee realiseer je de grootste energiebesparing, maar bestaat de kans dat je de boiler leeg tapt en enkele minuten moet wachten tot het water weer op temperatuur is.

Wanneer de Daalderop keukenboiler op de warmwaterleiding, ofwel hot-fill, wordt aangesloten, wordt de Daalderop boiler gevuld met warm water. In dat geval zal de Daalderop keukenboiler het water op temperatuur houden en eventueel bijverwarmen. Je bespaart dan niet meer op het energieverbruik. Deze installatie heeft als voordeel dat je direct warm water heeft en dit onbeperkt kunt tappen.

Specificaties
Materiaal boilervatKoper
Materiaal mantelKunststof
Tankinhoud10 l
Drie fase uitvoeringN
Frequentie50 Hz
UitvoeringsvormOnderbouw
Plint boilerN
Met nachtstroomschakelingN
Lagedruk uitvoeringJ
Hot fillN
Duo uitvoeringN
Geschikt voor kokend waterN
Met waterkoelerN
Opwarmtijd van 10 grC - 65 grC17 min
WandopstellingN
Plaatsing horizontaalN
Plaatsing verticaalJ
Met temperatuurindicatieJ
TemperatuurbegrenzingJ
Met circulatie-aansluitingN
Max. werkdruk8 bar
Met kraanN
Met drukreduceerventielN
Met thermometerN
ReinigingsopeningN
BeschermingsanodeN
Hoogte452 mm
Breedte300 mm
Diepte285 mm
Aansluiting koud tapwaterBuiseind
Nom. diameter koud tapwater3/8" (10)
Aansluiting warm tapwaterBuiseind
Nom. diameter warm tapwater3/8" (10)
Uitwendige buisdiameter aftapaansluiting0 mm
Beschermingsgraad (IP)IP24
Energie-efficiŽntie van waterverwarming (Nwh)35.7 %
CapaciteitsprofielXXS
Energie-efficiŽntieklasseA
Soort vermogenEnkel (max.)
Plaatsing t.o.v. tappuntOnder
Plaatsing collector horizontaalN
Toepasbaar bij normale waterdrukJ
Incl. schakelklokN
Thermostaat regelbaarJ
KIWA-keurN
AansluitingLage druk/waterdruk
Gewicht6.5 kg
Opwarmtijd/dT in min/ įC24/5/80
OpmerkingVerhoogd vermogen
Extra info
GTIN Nummer: 8713418016533
Aantal gebruikseenheden: 1.00
Gebruikseenheid: PCE
Artikelcode leverancier: 07.02.26.631
Productklasse: Boiler elektrisch
Levertijd: Voorraad
Diepte: 285 mm
Breedte: 300 mm
Hoogte: 452 mm
Uitvoering: Verhoogd vermogen
Michelle Bijbehorende artikelen Michelle kiest zorgvuldig de beste combinaties
Heb je hulp nodig? Onze klantenservice staat 5 dagen per week voor je klaar.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 100 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen