ClickCease
  • 24/5 bereikbaar
  • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Maak gebruik van onze kennis

Wat kost een waterontharder?

Als je gaat investeren in een waterontharder, wil je natuurlijk ook graag weten waar je aan toe bent. Wat kost een waterontharder eigenlijk? In dit artikel vertellen we je graag meer over de prijs van een waterontharder. En ook hoe je een kostenplaatje kunt maken wat deze investering je kan opleveren.

Wat bepaalt een waterontharder prijs?

De prijzen voor waterontharders kunnen erg variëren. Dat kont onder meer omdat er verschillende soorten waterontharders bestaan. En daarbij hoeft het zeker niet zo te zijn dat de duurste variant voor jouw leef- en woonsituatie ook altijd de beste keuze is. Er zijn diverse factoren die het verschil in prijs bepalen.

Factoren die een rol spelen

  • Type waterontharder

  • Volume waterontharder (formaat)

  • Onderhoud van wateronthouder

Type waterontharders

Er zijn diverse typen waterontharders waar je uit kunt kiezen. En het type is een belangrijke factor voor het samenstellen van de aankoopprijs. Over het algemeen worden waterontharders onderscheiden in mechanische en elektronische waterontharders. Een mechanische waterontharder gebruikt een zoutspoeling om het water te ontkalken. Mechanische waterontharders zijn vaak iets goedkoper in aanschaf in vergelijking met een elektronische waterontharder. Een elektronische waterontharder is elektronisch gestuurd. Deze modellen beschikken over een slimme besturing waardoor je onnodige spoelingen voorkomt. In verbruik zijn deze modellen vaak zuiniger.

Formaat & volume van waterontharder

Om een passende waterontharder voor elke gezinssamenstelling te bieden, zijn er waterontharders in verschillende formaten verkrijgbaar. De volumes zijn hierbij afgestemd op het gemiddelde waterverbruik en het aantal personen in het huishouden. Een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen zal een groter volume nodig hebben, dan een 1 of 2 persoons huishouden. Daar wordt namelijk minder water verbruikt. Een kleine waterontharder zal goedkoper in aanschaf zijn dan een groter model.

Onderhoud waterontharder

Een waterontharder heeft van tijd tot tijd onderhoud nodig. Het is goed om voor de aanschaf van een bepaald type na te gaan hoe vaak een onderhoudsbeurt wordt aangeraden. En hoe vaak gemiddeld genomen het zout bijgevuld moet worden. En natuurlijk wat de kosten hiervan zijn. Zo kun je een kostenplaatje maken voor een langere periode en kijken wat op jaarbasis bijvoorbeeld het voordeligst is.

Verbruikskosten

Als je een waterontharder aangekocht hebt, heb je ook verbruikskosten om rekening mee te houden. Hoeveel stroom verbruikt het apparaat per maand of per jaar? En wat zijn de kosten voor het zoutverbruik om dit te vervangen? Als de website of fabrikant waar je een waterontharder wilt aanschaffen alle informatie biedt over een product, zul je dit zelf kunnen berekenen.

Wat kost een waterontharder & besparingen

De aanschaf van een waterontharder brengt kosten met zich mee, maar levert je ook besparingen op. Zo zullen je huishoudelijke apparaten die met water werken langer mee gaan, doordat er op de elementen geen kalkaanslag meer voorkomt. Ook zal het energieverbruik van deze apparaten omlaag gaan. Verder zul je ook merken dat je kleren langer mooi blijven doordat ze gewassen worden met minder hard water. Dit is ook goed voor mensen met huidproblemen, doordat je kunt douchen met zacht water.

Waterontharder prijzen bij Sanispecials.nl

Heb je vragen over een waterontharder prijs? Wil je meer weten over de verschillende factoren die van invloed zijn op de aanschafprijs en de kosten na aankoop? Neem gerust contact op met de specialisten van Sanispecials. Wij helpen je graag met het selecteren van het juiste type waterontharder voor jouw woonsituatie.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen