ClickCease
  • 24/5 bereikbaar
  • Gratis bezorgd vanaf 125 euro
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Maak gebruik van onze kennis

Vlakspoel of diepspoel toilet: welke kiezen?

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten die een nieuwe toilet willen kopen wat het verschil is tussen vlakspoel en diepspoel toiletten. En wel type toilet moet je kiezen? Graag vertellen we in dit artikel meer over deze twee modellen waar je uit kunt kiezen als je een nieuw toilet kopen gaat. Het is namelijk één van de bealngrijkste vragen om te beantwoorden. Naast de vraag bijvoorbeeld op je een staand of hangend toilet wilt kopen.

Vlakspoel of diepspoel toilet, wat is het verschil?

Het verschil tussen een vlakspoel toilet en een diepspoel toilet is eigenlijk vrij simpel. Bij vlakspoel toiletten heeft een plateau waar de ontlasting opvalt. Een diepspoel wc heeft dit plateau niet, waardoor de ontlasting direct in het water valt. Je zult verder zien dat de vormgeving van beide modellen verschillend is. Een vlakspoel wc is wat wat boller dan een diepspoel toilet. Deze laatste heeft hierdoor vaak een compactere uitstraling.

Voor- en nadelen van een vlakspoel toilet

Waarom zou je kiezen voor een vlakspoel toilet? Doordat de boodschap op een plateau valt, kun je deze controleren. Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld ziekte als je wilt zien hoe jouw grote boodschap eruit ziet. Ook heb je geen last van waterspetters die opspatten. Een nadeel kan echter zijn dat er sneller geurtjes kunnen ontstaan. En dat er spetters kunnen ontstaan als mannen staand plassen. In onze webshop vind je een ruime keuze vlakspoel toiletten met een bollere vormgeving.

Voor- en nadelen van een diepspoel toilet

Een diepspoel toilet heeft als voordeel dat er bijna geen vieze geurtjes ontstaan, doordat de ontlastig direct in het water valt. Dit type toilet wordt hierdoor vaak als een stuk hygiënischer bestempeld. Een nadeel kan echter zijn dat je spetters kunt voelen als de ontlasting in het water valt. Wil je een diepspoel toilet kopen? Bij Sanispecials bieden we je een uitgebreide keuze moderne modellen, waar je ook uit verschillende kleuren toiletpotten kunt kiezen.

Diepspoel of vlakspoel, wat moet ik nu kiezen?

Eigenlijk is de keuze tussen beide modellen toilet vooral een persoonlijke keuze. Welke voor- en nadelen zijn voor jou belangrijker? Als je hulp kunt gebruiken bij je keuze, neem dan vooral contact met ons op. Onze sanitair specialisten helpen je graag met het selecteren van een passend toilet voor jouw woning.

Wel kunnen we je als tip geven dat als je om bijvoorbeeld medische redenen je ontlasting wilt kunnen controleren, je voor een vlakspoel toilet moet kiezen. In de meeste andere gevallen wordt er vaak voor een diepspoel toilet gegaan.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 125 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen