Novellini

Novellini, een Italiaans merk dat door de jaren heen steeds bekender is geworden in Europa. Het bedrijf produceert verschillende sanitaire producten, zoals douchewanden en douchedeuren, maar is van oorsprong gespecialiseerd in het bewerken van smeedijzer en aluminium voor de productie van deur- en raamkozijnen.

Op deze pagina geven we je graag alle informatie over dit mooie, écht Italiaanse merk. We gaan in op het verhaal van het bedrijf, onder meer hun visie, we gaan het hebben over hun geschiedenis, de verschillende producten die ze maken en waarom wij fan zijn van dit merk.

Novellini (1966) is van oorsprong een klein ambachtelijk bedrijf, gespecialiseerd in de bewerking van smeedijzer en aluminium voor de productie van deur- en raamkozijnen.

Alle activiteiten van Novellini zijn gericht op de gezondheid van de mens met zijn wensen, behoefte aan welzijn en rust. “Het respect voor deze waarden stelt ons in staat producten te maken die zo min mogelijk invloed hebben op het milieu, zowel voor wat betreft het gebruik van de materialen als tijdens het fabricageproces”, aldus het Italiaanse merk zelf.

Het wordt dus al snel duidelijk, milieubewustzijn is van groot belang voor het merk. Alle producten van Novellini zijn vervaardigd zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Anti-kalk, antibacterieel, milieuvriendelijk, blijvende glans.

De inhoudsopgave van dit artikel:
 1. Missie en visie
 2. Geschiedenis
 3. Producten

De missie en visie

Novellini heeft enkele waarden hoog in het vaandel staan, maar één thema dat terug blijft komen is duurzaamheid. Dat vind je ook terug in de missie en visie van het bedrijf.

De missie

“Met enthousiasme, teamwork en waarden willen we het leven van iedereen in de wereld verbeteren, op zoek naar uitmuntendheid voor huizen en families, en dat doen we door gebruik te maken van de beste technologie, verder versterkt door passie en intellectuele betrokkenheid, geboren uit een zoektocht naar schoonheid in alles wat we doen.”

Dit is de missie van het merk Novellini. Ze willen met hun producten het leven van haar gebruikers verbeteren. Hierin zijn ze constant op zoek naar optimaal comfort, optimaal gemak. Om dit te realiseren gebruiken ze de beste technologie en maken ze hun producten met passie.

De waarden

Onze kernwaarden zijn een passie voor uitmuntendheid - dat wil zeggen liefde voor schoonheid en fijn vakmanschap - en ethiek - dat wil zeggen duurzaamheid, transparantie en waardering van mensen voor de lange termijn. We willen de mensheid en levenskwaliteit centraal stellen in al onze keuzes, altijd gedreven door een passie voor wat we doen.

De Visie

Het referentiepunt zijn voor uitmuntendheid in badkamermeubilair en het meest innovatieve bedrijf, met betere producten en betere diensten. Op die manier groeien en wereldwijd een leiderspositie innemen en waarde creëren voor de middelen die nodig zijn voor onze activiteiten en voor ons land. 

Respect voor milieuveiligheid

Onze ethische code voor het milieu
Elk van onze producten is ontworpen en vervaardigd volgens de laatste Europese normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieuvriendelijkheid. De toepassing van productieprocessen met een lage milieu-impact, de totale controle over giftige stoffen en aanzienlijke energiebesparingen zijn de antwoorden op de problemen van een wereld in een constante evolutie.

In de wijze van het gebruik van de verschillende materialen blijkt duidelijk hoe belangrijk Novellini duurzaamheid en milieuvriendelijkheid vindt. Zo gebruiken ze voor sommige materiaalsoorten zelfs speciale behandelingsmethoden die minder efficiënt, maar wél beter voor het milieu zijn.

Kristalheldere behandeling
Crystal clear is een innovatieve glasbehandeling die in onze fabriek onder laboratoriumomstandigheden wordt toegepast met behulp van de modernste machines.
Eerst wordt het glas gereinigd en daarna gelijkmatig besproeid met de Crystal Clear-behandeling, tot slot wordt het thermisch gebakken. Dankzij de unieke chemische reactie binnen één enkele toepassing is het glasoppervlak aangepast om de behandeling te absorberen, waardoor u een langdurige bescherming krijgt.

Biologische tests hebben aangetoond dat het Novellini glas 98% minder bacteriën bevat dan niet behandeld glas.

Dankzij deze speciale techniek is het glas van Novellini onderhoudsarm. Water glijdt van het oppervlak af, waardoor er minder residu op het oppervlak achterblijft. Dit zorgt er voor dat bij het schoonmaken van het glas minder reinigingschemicaliën gebruikt hoeven te worden. Dit is goed voor het milieu, want deze chemicaliën zijn relatief schadelijk.

Lees meer over de Novellini’s band met de natuur op hun eigen website.

De geschiedenis van Novellini

Romanore, dat is waar het merk haar producten maakt en waar het bedrijf geboren is. Romanore is een dorpje in centraal-noord Italië. Het dorp heeft iets meer dan 600 inwoners, en het meest bekende uit het dorp is waarschijnlijk het merk Novellini.
 
Wanneer je een douchewand of inloopdouche van Novellini koopt, dan koop je het product plus alles wat daarbij hoort. Het merk, de normen en waarden van het merk, de traditie en cultuur. De mensen die werken in de fabriek van dit Italiaanse merk komen uit dit mooie dorp en de directe omgeving. Al deze mensen nemen hun cultuur mee naar het werk.
 
Voor Novellini is het belangrijk dat het merk en haar producten de belangrijke, duurzame normen en waarden naleven. Het merk bestaat al meer dan 50 jaar en heeft sinds het begin dezelfde waarden nageleefd:
 • De gebruiker staat centraal
 • Met passie werken aan en voor ons product
 • Met ons werk de levenskwaliteit voor mens en natuur verbeteren 
Als je praat over het merk, dan praat je natuurlijk ook automatisch over de mensen die er werken. Daar willen we graag kort op ingaan. We lichten hieronder enkele belangrijke mensen binnen het bedrijf uit.

Gianfranco Novellini

Waarschijnlijk zag Gianfranco Novellini er in 1966 iets anders uit, maar 1966 is wel het jaar dat Gianfranco Novellini zich in Mantua inschreef bij de kamer van koophandel. Het bedrijf was op dat moment niet meer dan een gespecialiseerde smid in de bewerking van smeedijzer. Het bedrijf was toen gevestigd in het centrum van Mantua: Vicolo Terziaro, het historische gedeelte van het centrum.

De bewerking van smeedijzer en aluminium wordt toegepast voor de productie van deurkozijnen en raamkozijnen. Maar zoals dat gaat met ondernemers die visie hebben, evolueert zo'n bedrijf en ziet mogelijkheden die niets meer te maken hebben met de oorsprong en de productie van het bedrijf. Het gat in de markt dat ze zagen: douchewanden. Deze omslag vindt plaats in 1976.

Deze omslag heeft 50 jaar later tot resultaat dat Novellini Europees marktleider is op het gebied van productie en verkoop van douchewanden, douchedeuren, douchecabines, inloopdouches en baden en douchebakken. Het aantal stuks wat per jaar wordt vervaardigd ligt op meer dan 1 miljoen stuks. Stel je eens voor: meer dan 1 miljoen douchewanden bij elkaar. Dat zijn er een hoop ;-).

Het jaar 1966 was niet alleen vruchtbaar in het opzetten van een nieuw bedrijf, ook dochter Barbara Novellini wordt in dat jaar geboren. Zij is nu Managing Director bij Novellini. Samen met broer Marco Novellini runnen zij samen dit mooie Italiaanse familiebedrijf. Een typisch kenmerk van een familiebedrijf is dat de (eind-) klant centraal staat en wat dus meteen terugpakt op de kernwaarden van Novellini. Dit is het accent bij een familiebedrijf. Anders is het bij bedrijven welke in handen zijn van investeringsmaatschappijen. Hier gaat het vaak eerder om het belang van de aandeelhouders dan de klant.

Het jaar 1967

In 1967 toont Gianfranco Novellini zijn eerste ontwerp: de uitvinding van de eerste rolhor "Mary". Moeders zijn belangrijk in Italië dus het lag wellicht voor de hand dat deze eerste rolhor naar Gianfranco's moeder is genoemd. Dit eerste ontwerp leidt uiteindelijk tot het eerste ontwerp van de eerste douchewand!
 
Er zijn in Italië meer fabrikanten die met heel wat anders begonnen zijn dan de core business die deze bedrijven nu uitoefenen. Zo ook Novellini. Aan de rol hor kun je eigenlijk al een soort douchedeur zien. En dit concept is dus uiteindelijk in 1974 uitgemond in de eerste douchewand, de Novellini Marco. Die naam was niet toevallig natuurlijk, want Marco is de zoon van Gianfranco Novellini. En, evenals de moeder, is ook de eerste zoon van groot belang in Italië!De jaren ‘80
De douchewand blijkt een doorslaand succes. De vraag neemt enorm toe, niet alleen vanuit het eigen land maar vanuit heel Europa. We zijn nu ongeveer 6 jaar verder en klanten komen met steeds meer vragen, extra wensen en punten van feedback. Dit maakt dat de douchewanden evolueren.
 
Zo wordt het design alsmaar belangrijker, wordt er meer en meer gekeken naar andere materiaalsoorten en ook naar de productiemethoden. Het uitbreiden van de productiecapaciteit, en het verleggen van de focus van ‘kleine fabriek’ naar fabrikant voor meerdere landen veranderen ook de verantwoordelijkheden van het bedrijf. Zo is niet alleen design meer belangrijk, maar ook de veiligheid dient gewaarborgd te worden.
 
Als een van de eerste gaat Novellini met een hardingsoven werken. Aluminium profielen en veiligheidsglas zijn zo nog steeds de basis van een Novellini douchewand. Anno 1988 is het bedrijf zo groot geworden, dat ze Europese filialen opent om lokale markten beter te kunnen bedienen. Een Nederlander kan namelijk totaal andere wensen hebben dan een Italiaan of een Brit.

De jaren ‘90

Aangekomen in 1990 voegt Novellini ook Hydro-massagebaden aan haar assortiment toe. Novellini zag al vroeg dat hier een toenemende vraag aan het ontstaan was, en nog steeds is. Doordat Novellini in Europa en in eigen land qua naamsbekendheid een begrip is geworden op het gebied van design en kwaliteit, opent zij ook een fabriek voor acryl ligbaden.

Halverwege de jaren 90 vindt er na 20 jaar vernieuwing en enorme expansie een reorganisatie plaats om een volledig geïntegreerd productieproces neer te zetten.

Het nieuwe millennium

Bij de start van het nieuwe millennium wordt er bij Novellini niet stilgezeten, integendeel, er komt een nieuw computersysteem die met een druk op de knop alle informatie kan geven welke een producent nodig heeft. Dit betreft informatie op het gebied van verkoop, inkoop, financiën maar ook voor het computergestuurde magazijn.

Begin jaren 2000 groeit internet natuurlijk ontzettend hard. Dit is dan ook een ontwikkeling die het bedrijf ter harte heeft genomen. Buiten het informatiesysteem wordt er ook geïnvesteerd in productie, logistiek en verkoop. De productie wordt bijvoorbeeld uitgebreid met een aluminium oven voor de productie van staven waaruit de profielen van de Novellini douchewanden worden gemaakt.

Een ander focuspunt voor Novellini is dat er vanuit de eindklant steeds meer belangstelling komt voor maatwerk Novellini douchewanden die aansluit bij de persoonlijke situatie. Novellini heeft alles in huis om hier aan te voldoen, dit blijkt dan ook een schot in de roos.

Het jaar 2010

Novellini blijft innoveren en start in 2011 met een nieuwe technologie die in hoge resolutie afbeeldingen op glas kan afdrukken. Dit wordt de IN ART serie. Dit komt tegemoet aan de vraag voor maatwerk douchewanden, niet alleen op afmeting maar ook op persoonlijk design. Niet alleen douchewanden kunnen worden voorzien van prints, inmiddels is dit ook mogelijk voor radiatoren. Zoals altijd, de Italianen hebben design uitgevonden, ook hieruit blijkt dat zij die kunst nog steeds verstaan.

En toen werd het 2016

Het 50 jarige jubileum. Het bedrijf werd opgericht in 1966, en 50 jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers en een van de meest iconische bedrijven in de branche. Naar onze mening is het bedrijf een echt familiebedrijf, met de juiste normen en waarden.

Ze luisteren écht naar de vragen en wensen van haar gebruikers. Zijn bereid om deze punten door te voeren in de verbetering van haar producten en zij doen dit alles met passie. Ander belangrijke punten voor dit succes zijn passie, maatwerk, milieubewustzijn.

Sanispecials en Novellini

Al vanaf het begin verkopen wij Novellini, dat was anno 2010. Wij weten dat Novellini een pakket biedt dat iedereen goed kan bedienen. Het bedrijf werkt met passie aan haar producten en voor haar eindgebruikers. Partners van dit merk komen nooit in de kou te staan.

Wij kunnen alle populaire producten met 1 werkdag leveren. Voor andere producten geldt een levertijd van 2 weken (vanuit Almere) of van 4 tot 6 weken (vanuit Italië). Voor maatwerk schakelen wij Novellini graag direct in, denk bijvoorbeeld aan het opmeten van een douchewand of inloopdouche en deze vervolgens ook plaatsen. Voor maatwerk producten geldt een levertijd van ongeveer 6 weken.

De producten van Novellini

Novellini biedt een groot aantal producten. Hieronder hebben we de belangrijkste productgroepen opgesomd. Op enkele van deze productgroepen gaan we hieronder verder in, om je een beter idee te geven van wat Novellini aanbiedt en wat de producten van dit mooie merk bijzonder maakt.

Productgroepen:
 • Douchewanden
 • Douchepanelen
 • Badkamer meubelen
 • Douchebakken
 • Inloopdouches
 • Bandwanden
 • Douchecabines
 • Baden

Douchewanden

De douchewanden van Novellini zijn het toonbeeld van comfort en stijl. De aandacht voor kwaliteit en de beste materialen maken dat deze douchewanden unieke designobjecten zijn die zelfs nog goed te personaliseren zijn.
 
De bekendste douchewand modellen van Novellini zijn de Young, Giada, Louvre, Zephyros, Lunes en Kaudra.

Douchebakken

De douchebakken van Novellini zijn strak, elegant en eigentijds. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, wat ze naast stijlvol ook functioneel maakt. De hoogte van de bak is naar eigen wens aan te passen.

De bekendste douchebak modellen zijn de Victory, Novosolid, Olympic Plus en de Custom Touch.

Douchecabines

De douchecabines van Novellini zijn comfortabel en functioneel. De cabines kunnen naar eigen wens gemaakt worden, bieden de beste kwaliteit en maken dat een badkamer stijlvol en uniek wordt.

De bekendste modellen zijn de Verdi, Glax, Skill en Eon.

Inloopdouches

De inloopdouches van Novellini zijn stijlvol, elegant en modern. Deze inloopdouches worden gemaakt van de beste materialen, zodat ze altijd de beste waarde, waar Novellini voor staat, waarmaken. De bekendste modellen zijn de Lunes H, Kuadra H en de Smart H.

 

Badwanden

De badwanden van Novellini zijn gebruiksvriendelijk, bieden welzijn, zijn functioneel en comfortabel. Een badwand van Novellini maakt dat je een douchecabine en bad in één element hebt. Dankzij de verschillende aanpasbare elementen, zoals het naar eigen wens te maken glas, zijn badwanden volledig personaliseerbaar.

De bekendste modellen zijn de Aurora, Rose en Young.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 100 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen