Bidet wc of douche wc?

De ontwikkelen op het gebied van het ontwerpen van toiletten staan niet stil. En in Nederland is een verandering in het toilet gebruik te zien. In het buitenland kom je al vaker een bidet tegen. Maar in Nederland was dit tot op heden minder gebruikelijk. Toch zien we nu een opmars van de bidet wc en douche wc. Wat deze precies zijn, leggen we hier uit. Ook vertellen we over de verschillen en overeenkomsten, zodat jij een goede keuze kunt maken tussen de twee.


Wat is een bidet wc?

In het verleden zagen we een bidet wc alleen op vakantie in hotelkamers. Door veel Nederlanders werd deze nooit gebruikt of misschien alleen voor het wassen van voeten. Tegenwoordig zijn we in Nederland al meer gewend aan de bidet wc en zien we er de voordelen van in. Een bidet vind je meestal naast het toilet. Het ziet eruit als een toilet zonder bril en er zit een kraantje op. Met dit kraantje kun je na het toiletbezoek je onderlichaam schoonspoelen. Je kunt er achterwaarts of gewoon op zitten.


Wat is dan een douche wc?

Bij een douche wc is eigenlijk een bidet en gewoon toilet gecombineerd. Het kraantje om je onderlichaam schoon te maken, zit in dit geval in het toilet geïntegreerd. Dit kraantje schuift naar buiten wanneer het gebruikt moet worden. Na gebruik wordt de arm waar het kraantje in zit weer schoongespoeld. Zo is hij schoon voor het volgende gebruik. Bij een douche wc heb je verschillende varianten uitvoeringen. Zo heb je hele luxe varianten met een verwarmde bril of een deksel die automatisch open en dicht gaat. Maar er zijn ook uitvoeringen met een warmteluchtföhn zodat je geen toiletpapier meer hoeft te gebruiken. 


Waar zit het verschil tussen een bidet toilet en een douche wc?

Alhoewel er veel overeenkomsten zijn tussen een bidet wc en een douche wc, zijn er ook wezenlijke verschillen. Zo heb je meer ruimte nodig voor een bidet wc aangezien deze naast het toilet komt te staan. Bij een douche wc zit alles in één toilet verwerkt. Ook heb je voor een bidet toilet nog een handdoek nodig of wc papier voor het droogmaken. Een douche wc zit iets comfortabeler dan een bidet. En wanneer je er één hebt met een geïntegreerde föhn, bespaar je op toiletpapier. Ook heb je bij een douche wc de keuze uit verschillende luxere uitvoeringen. 


Waarom kiezen voor een toilet met een douche

De reden dat steeds meer mensen enthousiast raken over het gebruik van een bidet wc of een douche wc, is dat deze hygiëne en frisheid brengt. De hygiënische reiniging wordt verkozen boven het gebruik van toiletpapier. Ook is dit type toilet een aanrader voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking, doordat het comfortabeler zit en een stuk makkelijker in gebruik is. En uiteindelijk dienen beide natuurlijk hetzelfde doel: Dat je het toilet na gebruik weer met een fris gevoel verlaat. 

Bekijk ook ons assortiment WC's.

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 100 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om te retour te sturen