Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Staande toiletten

Een staand toilet is een toilet waarbij de pot aan de grond bevestigd is. Deze toiletpotten worden doorgaans gezien als traditionele toiletten. Bij Sanispecials.nl vind je een uitgebreid assortiment staande toiletten van bekende A-merken, zoals Duravit, Sphinx en Villeroy & Boch. De toiletten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afmetingen, prijsklassen en modellen. Je kunt de filters in het linkermenu gebruiken om tot het juiste model te komen. Zoek jouw nieuwe staande wc pot uit en bestel deze eenvoudig online.  

Staand toilet | Sanispecials.nl

Voor een nieuw toilet is een toiletpot staand een aantrekkelijke optie. Er zijn vele voordelen, waar we verder in de tekst op ingaan. Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk qua design voor een staande toiletpot. Doordat deze variant enorm populair is bieden fabrikanten steeds meer mogelijkheden aan in potten, zodat deze altijd goed bij jouw badkamer en de andere elementen in de ruimte passen. Je kunt met een staande toiletpot een statement in je badkamer of toiletruimte maken. Kies voor een klassieke ronde vorm of juist voor een moderne hoekige variant.

Opties voor staande toiletten

Er zijn vele modellen mogelijk met elk andere eigenschappen. Zo zijn er diverse merken die een staand toilet fabriceren. Een ander kenmerk om uit te kiezen is een diepspoel of een vlakspoel toilet. Bij een diepspoel staand toilet valt de ontlasting direct in het water. Een vlakspoel pot beschikt over een plateau waar de ontlasting opvalt. Er zijn modellen met en zonder spoelrand. Als je kiest voor een staand toilet zonder spoelrand kan vuil niet onder de spoelrand blijven hangen. Dit is over het algemeen een hygiënischere optie. Deze modellen zien er ook modern en strak uit. Tot slot moet je kijken naar de plek van de afvoer. Je wilt tenslotte dat het toilet goed aansluit op de afvoer in jouw woning. Je komt hierbij AO en PK tegen. AO staat voor achter onder en hierbij gaat het afvoerwater de vloer in. PK is de afkorting voor pijp kort en hierbij loopt het afvalwater naar de muur. Per model staan alle specificaties beschreven. Als je hier verder nog vragen over hebt, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag aan een perfect staand toilet voor jouw woning.

De voordelen van staande toiletten

Staande toiletten zijn van zichzelf erg populair, dat is om verschillende redenen. Ondanks dat er andere typen toiletten beschikbaar komen, ervaren veel mensen een staand toilet als fijner. 
  • Een toiletpot staand is sterker dan de hangende variant omdat deze volledig op de grond gemonteerd wordt. 
  • Een staand toilet is over het algemeen eenvoudiger te bevestigen dan een hangtoilet. Je hoeft de bevestiging namelijk niet aan de muur te brengen, maar je zet hem recht op de grond. Je hoeft geen moeilijke handelingen uit te voeren.
  • Een staande variant kost over het algemeen vele malen minder dan een hangende, omdat met name de kosten voor installatie stukken lager zijn. En er minder onderdelen voor nodig zijn. Als je met een beperkter budget werkt, is een toiletpot staand een aantrekkelijke keuze. 
  • Een staande wc pot geeft geen zorgen over het na verloop van tijd mogelijk loslaten. Hij blijft ook op lange termijn in goede staat, doordat hij vanaf de onderkant goed ondersteund wordt. 
  • Je hebt een uitgebreide keuze uit allerlei modellen staande toiletten. Met een breed aanbod is de kans dat jij een passend model vindt, vele male groter. En doordat smaken verschillen, kunnen we zo voor elk interieur een passend staand toilet bieden.  
Tegenwoordig zijn er naast een toiletpot staand ook andere typen toiletten. Bekijk ook onze hangende toiletten als je daar naar op zoek bent. 

Wanneer kiezen voor een staand toilet?

Als je niet zoveel ruimte hebt, is een staand toilet heel geschikt. Je hoeft namelijk geen voorzetwand te plaatsen om een reservoir in weg te werken. Je sluit de staande wc pot aan op een hangende spoelbak. Als je al een staand toilet hebt (gehad) en op zoek bent naar een nieuwe, is het logisch om weer voor een staand model te kiezen. Verder is een staand toilet praktisch. Je kunt ook kiezen voor een verhoogd toilet. Dit is niet alleen voor ouderen makkelijk, maar eigenlijk voor iedere volwassenen. 
 

Staand toilet vs hangend toilet

Van oudsher zijn staande toiletten de meest populaire toiletten in Nederland. Echter verliest deze variant de laatste jaren meer aan de hangende toiletten. Twijfel je over welk type je  moeten kiezen? Neem dan de volgende zaken mee in jouw overweging: 
  • Heb je altijd een staand toilet gehad? Dan is het aan te raden wederom voor de staande variant te gaan, omdat de aansluiting er dan al voor is. De aansluiting om laten bouwen tot aansluiting voor een hangend toilet is doorgaans erg prijzig.
  • Wat is je budget? Een staande pot is doorgaans stukken voordeliger dan en hangende variant. Dit heeft te maken met de benodigde, extra producten en het installeren van het toilet.
  • Wat vind je het mooiste? Staande toiletten zijn van oudsher erg populair, maar steeds meer mensen hebben tegenwoordig de voorkeur voor een hangend toilet omdat men deze simpelweg mooier vindt.
Heb je al een afvoer in de vloer zitten? Dan raden wij het sowieso aan om een staande pot te nemen. Deze kun je direct bevestigen op de afvoer. Een hangend toilet zou vereisen dat je de vloer vervangt en de afvoer dicht, omdat deze put anders altijd zichtbaar zou blijven onder de pot. Voor optimaal gemak kies je dus een traditioneel toilet.   

Top merken

In onze winkel en showroom vind je absolute top merken voor toiletten. Hierdoor kun je rekenen op de allerbeste kwaliteit. Zo vind je in ons assortiment de merken INKSphinx, Villeroy & Boch en Duravit. Deze merken staan al jaren aan de top binnen de sanitair wereld in Europa. Als je kiest voor een van deze merken ben je ervan verzekerd dat je vele jaren kunt genieten van de allerbeste kwaliteit. Over slijtage hoef je je vrijwel geen zorgen te maken, de staande toiletten bieden niet alleen het beste comfort maar ook de beste stabiliteit.  

Verhoogd toilet

In sommige situaties heb je een extra hoog toilet nodig. Of mogelijk geef je hier voor gemak de voorkeur aan. Voor deze situaties bieden we ook staande verhoogde toiletten aan. Deze zijn beschikbaar in een verhoging met 3cm6cm verhoging en 10cm verhoging. Vaak wordt een verhoogd toilet door senioren of mensen met een lichamelijke beperking gebruikt. Een verhoogde toiletpot zorgt dat het makkelijker is om op te gaan zitten, omdat de zithoogte verhoogd is. Hierbij hoef je dus niet zo ver te bukken om te gaan zitten. Ook het opstaan wordt vergemakkelijkt. Een verhoogd toilet kun je eventueel uitbreiden met grepen die extra grip bieden. Om ons complete aanbod voor een verhoogd toilet te bekijken, verwijzen we graag naar de specifieke categorie hiervoor.    

Staande toiletten van Sanispecials.nl

Weet je nog niet precies welk staand toilet je moet kiezen? Laat je zich dan informeren door onze experts! In onze showroom in Rosmalen kun je verschillende producten komen bezichtigen. Of neem direct contact met ons op via de telefoon, Whatsapp of live chat. We helpen je gelijk met het maken van de beste keuze. Sanispecials is al jarenlang de expert op het gebied van sanitair. Zo ontvangen wij van ruim 7700 klanten een 9 gemiddeld! Bij ons kun je altijd zelf de door jouw gewenste afleverdatum kiezen, worden bestellingen in de meeste gevallen de volgende dag bezorgd en wij zijn 24/5 bereikbaar! Bestel nu je nieuwe staande toilet en ontvang deze snel in huis. 
 
Meld je aan