Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Regelunit vloerverwarming

Vloerverwarming Verdeler

Vloerverwarming is zeer comfortabel in je huis. Als je dat eenmaal gewend bent dan wil je nooit anders meer. Het verschil is voelbaar in de zin dat je de "kou" van de vloer voelt en er wordt verwarmd via bijvoorbeeld hangende radiatoren. Met vloerverwarming heb je dat niet.

Stukje techniek

Vloerverwarming kun je op verschillende manieren leggen. Negen van de tien keer gaat dit via het slakkenhuispatroon. Heb je vloerverwarming voor bijverwarming nodig dan is normaliter 8mtr buis per m2 vloerverwarming nodig. Wanneer de ondervloer is geisoleerd dan kun je de buis op staalmatten leggen. Is de ondervloer niet geisoleerd dan is het raadzaam om de vloerverwarmingsbuis op een noppenplaat te leggen (of standaard isolatie op de vloer en daar staalmatten overheen). Is de buis gelegd dan dien je een dekvloer van meestal zandcement te storten. Let er wel op dat je bij de randen randisolatie toepast om zo een zwevende vloer te creëren die niet gaat scheuren.

Wanneer je vloerverwarming (als bijverwarming) legt in een goed geisoleerde ruimte dan leg je de leidingen 15cm uit elkaar. Je hebt dan 8mtr buis per m2 nodig. Wil je hoofdverwarming aanleggen (of leg je vloerverwarming in de badkamer) dan leg je de leidingen 10cm uit elkaar en heb je per m2 10mtr leiding nodig. Een 1-groeps verdeler mag maximaal 100 mtr vloerverwarmingsbuis bevatten. Oftewel je legt vloerverwarming als hoofdverwarming in een ruimte van 100m2 dan heb je 1000mtr buis nodig en een 10 groeps verdeler.

Advies

Voor vloerverwarming in je badkamer of woonkamer zit natuurlijk ook weer verschil, bij vragen kun je altijd 24/7 contact met ons opnemen. Daar het situatie afhankelijk is is het moeilijk dit in een prijs te vangen dus het betreft vrijwel altijd maatwerk welke wij zo voor je hebben berekend. Hans is echt onze expert hierin!

Meld je aan