Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Robot vloerverwarming

Hoe prettig zal je het niet vinden om tijdens de koude maanden te kunnen lopen over een warme vloer. Daarom bieden wij op onze website de Robot vloerverwarming aan. zou je het niet fijn vinden om tijdens de winterperiode ook heerlijk je badkamer in te stappen wetende dat de tegels heerlijk warm zijn? Ook kan je in de keuken het ontbijt klaar maken terwijl je gewoon met je voeten op de keukenvloer staat. Ze voelen heerlijk warm aan. Ook in de voorkamer sta je nog even bij je bureau om je laatste mails na te kijken op een warme vloer. Dit optimale gemak allemaal dankzij de vloerverwarming van Robot!

Kies je subcategorie

Prettig wonen met vloerverwarming

Het kopen van een Robot vloerverwarming zal het woongenot van jou en je gezin nog aangenamer maken. wij hebben alles in huis om het leggen van vloerverwarming heel gemakkelijk te maken. vloerverwarming zorgt voor een comfortabel gevoel omdat de vloer egaal verwarmd wordt. De stralingswarmte wordt over de vloer verspreid en is er ook een lagere ruimtetemperatuur nodig voor een aangenaam gevoel. Het zorgt tevens voor energiebesparing en heb je geen of minder radiatoren nodig wat weer zorgt voor ruimtebesparing.
 

Kies jouw Robot vloerverwarming

De Robot vloerverwarming bestaat uit verschillende onderdelen. Zo heb je de waterbron. Dat kan een ketel of warmtepomp zijn en levert warmte aan de verdeelunit van de Robot vloerverwarming. Je hebt een keuze uit verschillende producten zoals: LTV, voor vloer verwarming met een lagere temperatuur (40/60˚C), de LT, verdeelunit voor lage aanvoertemperatuur en externe pomp (tot 45˚C).
 

Juiste aanvoertemperatuur

Voor je de juiste keuze maakt voor een verdeelunit is het belangrijk dat je weet wat de aanvoertemperatuur wordt en als het gewenst is om de temperatuur te verhogen. Als je radiatoren in huis hebt, kan het zijn dat je de temperatuur op je waterbron, bijvoorbeeld je ketel wil verhogen zodat je het maximale kan halen uit je radiatoren.
 

LTV-verdeelunit

Heb je een aanvoertemperatuur van boven de 45˚ C maar dat onder de 60˚C blijft, dan is het aan te raden om te kiezen voor een LTV-verdeelunit. De LTV-verdeelunit maakt het mogelijk om aanvoerwater te mengen met retourwater. Dit maakt het mogelijk dat de temperatuur verlaagt wordt. Deze LTV-verdeelunit komt standaard met een energiezuinige Grundfos Alpha2 L-pomp.
 

LT-verdeelunit

Heb je nu een aanvoertemperatuur dat niet boven de 45˚C uitkomt en je hebt een verwarmingssysteem met een centrale pomp, dan kan je een LT-verdeelunit kopen. Het is nou zo dat deze verdeelunit zonder pomp geen mengprincipe kent. Dit betekent dat de temperatuur van het aankomende water op de verdeler rechtstreeks in de vloer gaat. Als je dit kan toepassen kan het heel voordelig uitpakken.
 

Hoofd- en bijverwarming

De Robot vloerverwarming heeft ook een hoofd- en een bijverwarming. De beide vloerverwarmingsverdelers van de Robot vloerverwarming zijn voor de bijverwarming als de hoofdverwarming te gebruiken. Bijverwarming betekend dat je ook voor een andere vloerverwarmingssysteem kan kiezen om te genieten van een aangename warme vloer. Heb je een hoofdvloerverwarming dan is vloerverwarming de belangrijkste functie. Maak je gebruik van hoofdverwarming als vloerverwarming wordt er meer warmte afgegeven door de vloer. Hiervoor moeten de buizen in de vloer ook dichterbij elkaar geplaatst worden.

Naregeling

Met naregeling van je Robot vloerverwarmingssysteem kan je de gewenste temperatuur voor je vloer bereiken. De naregeling gebeurd via een thermostaat of een zoneregeling. Het mooie van zonneregeling is dat bepaalde ruimtes apart geregeld kunnen worden. Je wil bijvoorbeeld je slaapkamer op temperatuur brengen? Dat kan dan zonder dat de andere ruimtes er last van ondervinden. Gebruik je een thermostaat geldt de naregeling voor alle ruimtes. 

RCE-naregeling van Robot Vloerverwarming

Wist je dat de RCE van robot Vloerverwarming een heel exclusief en tijdloos design heeft? Bij de RCE-serie heeft de thermostaat een automatisch Lcd-scherm en is heel gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn te verkrijgen met een bedraad als een draadloos systeem in de kleuren hoogglans wit, hoogglans zwart en hoogglans zilvergrijs. Ook heeft de RCE-naregeling van Robot vloerverwarming hele slimme functies. Denk maar aan bijvoorbeeld instelbaar weekprogrammering, vakantiefunctie, haardfunctie en externe temperatuurregeling via GSM-switches. 

De werking van vloerverwarming

Heb je een naregeling met een thermostaat dan kunnen op de thermostaat tussen 1 tot en met 12 vloerverwarmingsgroepen worden aangesloten. Wil je verschillende kamers in huis apart regelen, kan je deze kamers voorzien van een aparte thermostaat die verbonden is met de ontvanger bij de vloerverwarmingsverdeler. Als je meer dan 12 groepen wil aansluiten is dat mogelijk door het systeem uit te breiden.

Vloerverwarming in gebruik nemen

Standaard heb je de ROBOT Compact vloerverwarmingsverdelers. Deze zijn hydraulisch neutraal geassembleerd en werkt de verdeler het beste wanneer deze in de buurt van jouw verwarmingsketel wordt gezet. Let wel! niet verder dan ongeveer 15 meter leiding. Wanneer je de unit op een verdere afstand hebt gemonteerd dan is het advies dat de unit hydraulisch wordt geactiveerd. Trouwens de Robot verdeelunits worden standaard geleverd in hydraulisch-­-neutrale uitvoering.

Het plaatsen van de verdeelunit

Wanneer je de verdeelunit gaat aanbrengen dient deze waterpas op de muur gehangen te worden. Dit is van belang om het ontluchtingspunt optimaal te benutten. Tijdens het monteren moet je de rubberen geluidsdempers, die zijn mee geleverd ook aanbrengen. Let wel dat je tijdens het monteren, de verdeelunit niet onder het niveau van de te verwarmen oppervlakte aanbrengt. Dit in verband met de ontluchting. Breng de verdeelunit op genoeg hoogte aan om daarna de vloerverwarmingsbuizen ‘geleidelijk’ naar en op de verdeelunit te buigen en te monteren. Dit voorkomt het knikken van de buis. 

Aansluiten verdeelunit

De aanvoerleiding van de centrale verwarming moet worden aangesloten op het aanvoerventiel van de verdeelunit. De retourleiding van de centrale verwarming moet je aansluiten op het retourventiel van de verdeelunit. Er wordt geadviseerd om de lengte van de vloerverwarmingsbuis in de vloer te beperken tot maximaal 100 meter per groep. Wanneer je meerder groepen wil aansluiten dan wordt er ook geadviseerd om deze onderling zoveel als mogelijk op gelijke lengtes te plaatsten. Heb je per groep verschillende lengtes dan is het advies dat je debietmeters, dat zijn doorstroommeters, aanbrengt onder de groepsafsluiters.

Langzaam temperatuur opvoeren

Je mag de vloerverwarming na installatie niet direct in gebruik nemen omdat de tegellijm of het cement waarmee de tegels worden gemonteerd op natuurlijke wijze moeten drogen of hard worden. Dit proces kan ongeveer ruim 6 weken duren. Binnen deze periode mag je de Robot Vloerverwarming niet gebruiken. Doe je dat toch dan kan je schade toebrengen aan je vloer. Hiermee komt de garantie die je krijgt van ons te vervallen.
 
Wanneer de winter in aantocht is en de vorst om de hoek komt kijken zorg ervoor dat in de vorstperiode de buizen gevuld met water niet bevriezen. Gebeurd dat toch dan kan de bevriezing van de buizen en vloerverwarmingsverdeler grote schade veroorzaken aan je vloer en woning. Daarvoor is de installateur niet verantwoordelijk. Om bevriezing te voorkomen zal je zelf maatregelen moeten treffen. Dus zoals je ziet valt bevriezing niet onder garantie. Ook is het aanbevolen om na de eerste ingebruikname van de Robot vloerverwarming, de temperatuur van het water in de vloerverwarmingsslangen niet naar een maximum op te voeren. Er zijn daarvoor andere opties: in de eerste week liefst 20°C en daarna elke dag 5°C omhoog tot ongeveer 40° tot 50°C. Een hogere temperatuur is niet aan te raden. Let er wel op dat wanneer je een laminaat, houten- en ook gietvloeren hebt dat je watertemperatuur niet hoger ligt dan rond de 28° en 30°C omdat dit de houten- of gietvloer kan beschadigen. Voor de juiste temperatuur van je laminaat, hout of gietvloer kan je advies halen bij de leverancier van je vloer. Op de Robot vloerverwarming heb je een garantie van 5 jaar. Zorg ervoor dat je je houdt aan de aanbevelingen en adviezen en je zal jaren nog kunnen genieten van je Robot vloerverwarming.

Robot vloerverwarming kopen

Zo zie je dat we genoeg redenen hebben aangedragen om je eigen Robot vloerverwarming aan te schaffen. Bij ons in de showroom ben je terecht om ze allemaal te bekijken en krijg je ook advies van ons professioneel winkelpersoneel. Zij zullen al je vragen op deskundige wijze kunnen beantwoorden. Met de aankomende wintermaanden adviseren we jou om bij ons jouw volgende Robot vloerverwarming aan te schaffen. Op deze manier kan je de komende koude maanden heerlijk en aangenaam lopen op een verwarmde vloer. Je familie zal er ook heel erg blij mee zijn. Zonder enige twijfel sta je heerlijk op in de ochtend en zet je je voeten op een aangename warme vloer. Dus aarzel niet en koop vandaag jou Robot vloerverwarming bij ons. 

Online bekijken en alle informatie vinden

Kan je niet naar de showroom komen, geen probleem. Neem een kijkje op de webshop. Daar is alles netjes voor je gesorteerd en kan je in alle rust de Robot vloerverwarming bekijken. Alle foto’s en beschrijvingen staan aangegeven. Ook kan je online in contact staan met ons winkelpersoneel die je van alle adviezen kunnen voorzien. Heel gemakkelijk voor mensen die heel ver wonen of moeilijk ter been zijn. In onze webwinkel vind je alle informatie over de Robot vloerverwarming. Je vindt er alle informatie over waaraan je moet denken wanneer je van plan bent een Robot vloerverwarming te kopen. Niets wordt onbeantwoord gelaten. 

Verschillende betaalopties

Bij ons vind je verschillende betaal mogelijkheden. Zoals:
iDeal - iDEAL is de meest eenvoudige en veilige manier van online betalingen doen. Er worden geen transactiekosten ingerekend. Zit je bij een bank die internetbankieren aanbiedt, dan kan je bijna altijd gebruikmaken van iDEAL. Tijdens het iDEAL-betaalproces kan je kiezen voor je eigen bank. Controleer wel of je naar de beveiligde betaalomgeving van je bank verwezen wordt. Het betaalproces bij Sanispecials.nl vindt plaats in een beveiligde omgeving. Je kunt dit zien aan het beveiligingsicoontje in je browser (beveiligd = groen).
 
Je kan ook betalen met Paypal - Met PayPal betaal je veilig en gemakkelijk voor je online aankoop bij ons. Je hebt er geen e-dentifier of random reader voor nodig maar je hebt toegang tot je PayPal-account met je e-mailadres en PayPal-wachtwoord.
 
Creditcard - Bij ons worden alle VISA, Mastercard, Maestro creditcards geaccepteerd. Zodra de betaling geautoriseerd is sturen wij de producten naar je op. Meestal worden de gegevens binnen enkele minuten geverifieerd, in een enkel geval kan hier maximaal één dag overheen gaan.
 
Vooruitbetalen - Maak je geen gebruik van internetbankieren of wil je liever het bedrag handmatig naar ons overmaken? Kies dan voor 'Vooruitbetaling per bank'. Wanneer je de bestelling plaatst, selecteer dan bij de betaalmethode: 'Vooruitbetaling per bank' en voltooi je de bestelling. We sturen je daarna de betaalgegevens per e-mail zodat je het verschuldigde bedrag naar ons kan overmaken. Aan vooruitbetaling per bank zijn geen transactiekosten verbonden.
 
Door de tijd die het overschrijven van het bedrag kost, kan het één of meerdere dagen kosten om je bestelling te verwerken. Je betaalt altijd het volledige bedrag vooraf, ook als enkele producten pas later geleverd worden. Je bestelling wordt in behandeling genomen zodra je betaling ontvangen is. Let op: dit betekent ook dat we pas op dat moment de producten reserveren.
Meld je aan