Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Hangend toilet

Binnen deze categorie vindt u alle hangende toiletten van Sanispecials.nl. Deze toiletten zijn van verschillende merken, waaronder Duravit, Villeroy & Boch, Sphinx en onze trots Catalano! Wil je een volledig hygiënisch, bacterievrij en stil wandcloset? Dan moet je bij Catalano zijn. Hieronder kunt u direct verder gaan naar een onderliggende groep toiletten, zoals diepspoel, closet zonder spoelrand, compacte closets, vlakspoel en verhoogde closets. Wilt u filteren op de specificaties? Dat kan aan de linkerzijde. Onder de producten vindt u ook nog informatie over de verschillende types en hoe een wandcloset te monteren.

Wat is een hangend toilet en waarom heb je het nodig?

Op deze pagina vind je alle hangende toiletten binnen ons assortiment. Deze toiletten worden ook wel wandcloset, hangcloset, hangtoilet, wandtoilet of zwevend toilet genoemd. Het betreft altijd een toilet waarbij de pot aan de wand bevestigd wordt. Sanispecials.nl heeft een groot aanbod in wandclosets van verschillende grote merken, zoals Catalano, Duravit en Villeroy & Boch. De toiletten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, types, prijsklassen en natuurlijk ook in verschillende kleuren.

De voordelen van een hangend toilet

Een hangend toilet kent vele voordelen, hier onder vindt u een overzicht met de voornaamste voordelen van een hangend toilet of wandcloset ten opzichte van een traditionele toilet pot. 
  • Diepspoel wandclosets: boodschap plonst in het water
  • Wandclosets zonder spoelrand, makkelijk schoonmaken, zeer hygienisch
  • Vlakspoel wandclosets: boodschap valt op een plateau
  • Verhoogde wandclosets: vergelijkbaar met hoge toiletpotten maar dan hangend
  • Compacte wandclosets: voor kleine toiletruimtes, <50cm diep

Wandcloset

Een hangend toilet wordt ook wel een wandcloset genoemd, welke benaming er ook gebruikt wordt, er wordt over hetzelfde gesproken. Namelijk, een toilet (of closet) dat hangt aan de muur (of wand). Een van de grote voordelen van een wandcloset is dat deze doorgaans eenvoudiger schoon te maken zijn, je kan namelijk eenvoudig onder en langs het closet. Veel mensen geven de voorkeur aan een closet omdat ze een strakke uitstraling hebben.

Allereerst is de keus tussen een vlakspoel of diepspoel van belang. Daarnaast kan er nog gekozen worden voor een wandcloset zonder spoelrand, een compact wandcloset, een verhoogd wandcloset of een design toilet.

Vlakspoel of diepspoel?

Bij een vlakspoel toilet komt de boodschap op het plateau in het toilet te liggen. Vervolgens dient u deze weg te spoelen. Het nadeel hiervan is dat het toilet beter schoon blijft, maar het voordeel is dat er geen water opspat. Bij een diepspoel valt de boodschap direct in de pot. Het voordeel hiervan is dat het toilet beter schoon blijft. Het nadeel is echter dat het mogelijk is dat er wat water opspat.

Een hangend toilet kopen

Wil je een toilet kopen? Bij Sanispecials verzekeren wij u van de beste service. We hebben een eigen showroom in Rosmalen waar u op afspraak langs kunt komen om ons aanbod te bezichtigen. We zijn 24/5 bereikbaar voor uw vragen. Voor 17:30 besteld is morgen al in huis! En u kunt zelf uw afleverdatum uitkiezen, zodat u zeker weet dat u thuis bent. Zijn er toch nog vragen of zaken waar we u mee kunnen helpen? Laat het ons weten, we helpen graag.

Hoe monteer je een hangend toilet?

Omdat wij de vraag "Hoe monteer ik het wandcloset?" regelmatig krijgen, hebben we speciaal over deze vraag een video opgenomen. In de video proberen we zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe een hangend toilet wordt gemonteerd. 
  • In de video wordt ingegaan op de montage van een closet met een blinde bevestiging. Deze zie je dus niet vanaf de buitenkant. Bij een inbouwreservoir zijn er reeds draadstangen bevestigd waar het wandcloset op gemonteerd wordt. 
  • Bij het wandcloset worden de bevestigingsmaterialen altijd meegeleverd. De hulzen draai je vast aan de draadstangen. Als je de hulzen op de stangen draait, draai je deze tot 12mm van de muur af. Gebruik hiervoor dus altijd een meetlint of rolmaat. 
  • De blinde bevestiging kan het beste vóór het monteren ingeklikt worden. Dat geldt ook voor de imbus (het draaien van de pinnen). Zodra je het closet gaat ophangen raden we het aan om in kleermakerszit te gaan zitten. Hierdoor heb je extra steun en speling. Draai met de bijbehorden sleutel de stangen vast, et voila! Je hebt zojuist het wandcloset gemonteerd. 

Meld je aan