Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

SFA Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+ met feacalienvermaler wit C72LV

†879,00 Incl BTW
Volgende werkdag in huis

SFA Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+ met feacalienvermaler wit C72LV...

†879,00
NOG 15 Op voorraad Volgende werkdag in huis
Beschrijving

SFA Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+

De Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO plus, alles over deze wandcloset lees je in onderstaande tekst. Hier lees je onder meer informatie over de vermaler, de uitleg van de ECO+, hoe je de wandcloset installeert en onderhoud. 

Wandcloset met vermaler

De Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+ is een modern wandcloset welke wordt opgehangen aan een frame en eigenlijk in iedere badkamer past. Dit speciale wandcloset vermaalt de ontlasting en pompt deze door een afvoerleiding van 40/ 32mm. Op het wandcloset zit natuurlijk een closetzitting welke softclose is (de zitting valt langzaam naar beneden) en quickrelease (je kunt de closetzitting er makkelijk afnemen om schoon te maken). Wat ook handig is aan een wandcloset is dat je makkelijk de vloer kunt dweilen!  In het wandcloset (om een klein beetje technisch te worden) zit een vermaler ingebouwd, oftewel een Sanibroyeur. Wellicht ten overvloede maar we geven je het toch even mee, het is verplicht een toilet in huis te hebben die op de riolering werkt!

Bekijk hier alle Sanibroyeurs

Specificaties
MateriaalKeramiek/kunststof
SpoelvormDiepspoel
KleurWit
Aantal bevestigingsgaten2
Diameter wateraansluiting15 mm
Max. opvoerhoogte3 m
Max. horizontale verplaatsing30 m
Diameter afvoer32 mm
Aansluitspanning230 Vac
Opgenomen elektrisch vermogen550 W
Lengte aansluitsnoer1.5 m
Bediening reservoirDruktoets
Beschermingsgraad (IP)44
KIWA-keurN
Closet en zittingJ
Kema keurN
Met aardingsvoorzieningJ
VuilafstotendN
AntibacterieelJ
Met bevestigingsmateriaalJ
Hoogte combinatie600 mm
Hoogte closet430 mm
Breedte420 mm
Diepte515 mm
Aansluiting wastafelN
Aansluiting fonteinN
Aansluiting wastafel of fonteinN
Aansluiting doucheN
Aansluiting badN
Aansluiting bidetN
Aansluiting wasmachineN
Aansluiting vaatwasserN

Leveringsomvang Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+

  • Een frame (staal) deze bevestig je met 6 bouten tegen de stenen wand. Bevestigingsmateriaal wordt niet meegeleverd (pluggen en bouten)
  • Wandcloset met een geintegreerde vermaler (diepte wandcloset 51,5cm)
  • Closetzitting met softclose en quickrelease
  • De vermaler die de ontlasting vermaalt en wegpompt / verticaal omhoog tot maximaal 3 meter, horizontaal 30 meter. LET OP: plaats de afvoer op afschot van 1 % per meter.
  • Terugslagklep. Deze zorgt er voor dat het water wat afgepompt is niet terug het toilet in kan stromen.
  • Garantietermijn is standaard 2 jaar en met 1 jaar uit te breiden bij registratie

Uitleg Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+

Waar staat ECO+ voor? ECO+ staat bij de Sanicompact Comfort voor dat je kunt kiezen uit 2 spoelbeurten, namelijk de grote boodschap en de kleine boodschap zodat je niet onnodig veel water verbruikt. De hoeveelheden zijn respectievelijk 3 liter en 1,8 liter per spoelbeurt. Qua geluid heb je niet veel last van de Sanbroyeur want dit is nog minder dan wanneer je een "normaal" wandcloset doorspoelt.

Installatie Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+

De Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+ dien je te plaatsen in dezelfde ruimte als alle andere sanitaire toestellen. Dit is zodat je altijd bij de Sanibroyeur kan als er onderhoud of inspectie moet worden gepleegd voor wanneer er wat stuk is of iets. Wat kun je doen om zo min mogelijk geluidsoverlast van de Sanibroyeur te hebben? Plaats het wandcloset zo dat het toilet de wanden niet raakt zo dat het geluid niet geleiden. Ook is het belangrijk dat de vloer zo vlak mogelijk is zodat de werking van de isolatiemat zo optimaal mogelijk blijft. De wanden moeten sterk genoeg zijn om je lichaamsgewicht te dragen.

De Sanicompact Comfort kun je aansluiten op de afvoer van bijvoorbeeld een wastafel.
Wil je bijvoorbeld vanuit een kelder naar een bovengelegen riool pompen, dan dien je de Sanibroyeur aan te sluiten op een 32 mm afvoer. Ook is het mogelijk om een fontein op de Sanicompact aan te sluiten zodat het afvoerwater omhoog kan worden gepompt. Het oppomp vermogen is max. 3 meter bij een 32 mm pvc leiding. De Sanibroyeur mag alleen aangesloten worden op PVC leidingen. Verlijm de koppelstukken met pvc lijm en schuur het pvc op voor een goede verlijming. LET OP: gebruik geen 90 graden bochten. Dit kan onnodige slijtage tot gevolg hebben.

Aansluiten op de afvoer doe je door middel van een flexibele toevoerslang op een hoekstopkraan. Je bent verplicht de Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+ aan te sluiten op een terugstroombeveiligde aansluitkraan met beluchten en keerklep EB die zich minimaal 30cm boven de rand van het toilet bevindt. Deze keerklep moet je jaarlijks testen op het gebruik en na elke 10 jaar vervangen. Let erop dat de waterdruk voor een optimale spoeling minimaal 1,7 bar moet zijn.

Wanneer je klaar bent met de installatie, stekker in het stopcontact, en wacht dan 20 seconden tot de Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+ is opgestart. Open dan de waterkraan zo ver als het kan open om zo te zorgen voor een goede spoeling. Stel de normale spoelbeurten in werking met een druk op het donkergrijze gedeelte. Doe een paar velletjes wc papier in de pot en begin vervolgens aan een nieuwe spoelbeurt.

De SFA Sanibroyeur Sanicompact Comfort wordt bediend via een electronische programmakiezer.
De Sanibroyeur heeft 2 functies:

  • Vermalen of pompen als toilet: Het mechanisme wordt in werking gesteld door op één van beide grijsachtige delen te drukken van de op de wandcloset geïntegreerde knop (heldergrijs voor een korte spoeling en donkergrijs voor een lange spoeling).
  • Verpompen om het afvalwater van een fonteint af te voeren: het apparaat wordt automatisch ingeschakeld. De werkingsduur hagnt af van de af te pompen hoeveelheid water.

Onderhoud Sanibroyeur Sanicompact Comfort ECO+

Zoals met alles dien je de SFA Sanibroyeur Sanicompact ECO+ ook te onderhouden. Dit doe je door middel van de SFA ontkalker. Dit kun je eens in de 3 maanden doen. Hoe doe je dat? Trek de stekker uit het stopcontact en doe vervolgens 2,5 liter SFA Sanibroyeur ontkalker in de pot. Laat dit ongeveer zo'n 1 a 2 uur intrekken. Steek de stekker weer in het stopcontact en spoel 2x door en klaar ben je.

Naast de SFA Sanibroyeur ontkalker is het ook een goed idee een Sanialarm aan te schaffen. Stroomstoringen en verkalking van de Sanibroyeur kunnen leiden tot een hoog waterniveau in de vermaler. Hoe werkt die Sanialarm? Als het water in het reservoir een afwijkend niveau bereikt, dan geeft de Sanialarm een geluidssignaal af. Gewoon een goed idee dus!

Installatiehandleiding

 
Extra info
GTIN Nummer: 03308815012223
Aantal gebruikseenheden: 1.00
Gebruikseenheid: PCE
Artikelcode leverancier: C72LV
Productklasse: Closet met fecaliŽnvermaler
Productserie: Sanicompact
Levertijd: Voorraad
Spoelvorm: Diepspoel
Diepte: 515 mm
Breedte: 420 mm
Vuilafstotend: N
Materiaal: Keramiek/kunststof
Kleur: Wit
Max. horizontale verplaatsing: 30 m
Lengte aansluitsnoer: 1.5 m
Aansluiting wastafel: N
Aansluiting fontein: N
Aansluiting wastafel of fontein: N
Aansluiting douche: N
Aansluiting bad: N
Aansluiting bidet: N
Aansluiting wasmachine: N
Aansluiting vaatwasser: N
Scharnier vertragend: J
Antibacterieel: J
Garantie Alle producten die Sanispecials.nl via de webwinkel verkoopt hebben een geldige fabrieksgarantie. Wij hebben binnen ons leveringsprogramma ruim 1200 fabrikanten met uiteenlopende garantietermijnen: Honeywell 5 jaar, IthoDaalderop 5 jaar, Sanibroyeur 2 jaar.

Wilt u de garantietermijn van een specifieke fabrikant weten? Bel of mail ons gerust even!

Mocht U van de garantie gebruik willen maken, dan kunt U een mail sturen met factuur en de klachtomschrijving. Binnen 1 werkdag heeft u van ons een reactie terug.

Naast de fabrieksgarantie gelden onverminderd de wettelijke rechten omtrent garantie en conformiteit.
Michelle Bekijk onze populaire producten Michelle, product specialist
Bestsellers
Heb je hulp nodig? Onze klantenservice staat 5 dagen per week voor je klaar.
Meld je aan