Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Handicare Linido toiletbeugel opklapbaar 80cm wit LI2603380102

†105,11 Incl BTW
Volgende werkdag in huis

Handicare Linido toiletbeugel opklapbaar 80cm wit LI2603380102...

†105,11
NOG 293 Op voorraad Volgende werkdag in huis
Beschrijving Handicare Linido toiletsteun, staal, wit, (lxb) 800x110mm, opklapbaar, verstelbare hoogte 320mm, muurplaat kunststof, accentkleur wit, kwaliteitsklasse materiaal st 37.2 (1.0037), muurbevestiging kunststof, max. statische belasting 150kg, oppervlaktebescherming gecoat, RAL-nummer 9010,

Handicare Linido toiletbeugel opklapbaar 80cm, een betrouwbare opklapbare steun naast het toilet of in de douche

De LinidoSolutions opklapbare toiletbeugel biedt niet alleen steun tijdens het gaan zitten op en opstaan van een toilet of douchezitting, maar ook bij zijwaarts overschuiven, bijvoorbeeld vanuit een (rol)stoel naar het toilet. De beugel is waterbestendig en kan zwaarder belast worden dan bijvoorbeeld een armlegger van een douchezitting.

Verschillende lengtes

De toiletbeugel is verkrijgbaar in 5 verschillende lengtes (530 mm, 600 mm, 700 mm, 800 mm of 900 mm). Zo kan er gekozen worden voor de lengte die past bij de diepte van het toilet en die genoeg bewegingsruimte vrijlaat bij verschillende handelingen.

Meerdere toepassingsmogelijkheden.

De beugel kan niet alleen naast het toilet gebruikt worden, maar ook bijvoorbeeld in de douche. De beugel is waterbestendig en kan zwaarder belast worden dan bijvoorbeeld een armlegger van een douchezitting. De gebogen buis begint en eindigt in het klemblok: dit garandeert een sterke en waterdichte constructie.

De beugel wordt voornamelijk in neergeklapte toestand gebruikt, maar kan ook opgeklapt worden.  In de opgeklapte positie vergrendelt de beugel automatisch, zodat hij ook dan een betrouwbare steun biedt.

In neergeklapte toestand wordt de beugel gebruikt voor gaan zitten of opstaan. Tijdens een voorwaartse transfer is het makkelijk om de voorkant vast te grijpen en te houden:  door de gebogen dubbele buis glijdt men niet met de handen van de beugel af. Bijkomend voordeel van deze vorm is dat men niet met kleding kan blijven haken.

De beugel kan ook zijwaartse belasting uitermate goed verdragen, bijvoorbeeld tijdens een zijwaartse transfer of bij leunen op de beugel om kledingstukken te hanteren.

Opgeklapt neemt de beugel minder ruimte in (prettig bij een zijwaartse transfer, maar ook tijdens  het schoonmaken van de toiletruimte) en biedt nog steeds betrouwbare steun, bijvoorbeeld voor mannen tijdens het staand urineren.

Door de kenmerkende dubbele buis kan de beugel in opgeklapte stand veilig worden vastgehouden op een gangbare reikafstand zonder vingers af te klemmen of aan de muur te schaven.

Montage = eenvoudig

De beugel kan eenvoudig gemonteerd worden doordat de vier bevestigingspunten goed bereikbaar zijn. Na installatie worden deze punten afgedekt en weggewerkt, net als alle andere constructiedelen. Dit voorkomt klemgevaar en maakt het tegelijkertijd makkelijker om de beugel schoon te maken.

De diameter van de buis is 28 mm (roestvast staal) of 28,6 mm (staal). Uit onderzoek blijkt dat deze maat prettig in de hand ligt voor zowel kleinere als grotere handen.

De toiletbeugel is te combineren met diverse accessoires, zie onderstaand overzicht, waardoor functionaliteit en plaatsing in vele situaties mogelijk zijn.

Belangrijkste voordelen

  • nagelvaste steun voor naast het toilet en in de douche
  • betrouwbare, vergrendelde steun zowel in neerwaartse als opgeklapte stand
  • dubbele buis biedt vele voordelen: voorkomt dat kleding blijft haken; bevordert steunname in opgeklapte toestand van de beugel en goede grip tijdens voorwaartse transfer in neergeklapte toestand
  • 5 jaar garantie
Andere toiletbeugels bekijken
Specificaties
OpklapbaarJ
KleurWit
MateriaalStaal
Met vloerstatiefN
BevestigingswijzeWand
Met rolhouderN
AccentkleurWit
ArmleggerN
Breedte110 mm
Geschikt voor hoekmontageN
Incl. handdoekhouderN
KwaliteitsklasseSt 37.2 (1.0037)
Materiaal muurbevestigingOverig
Max. statische belasting150 kg
Met alarmaansturingN
Met steunpootN
Met toiletbrilN
MuurplaatKunststof
OppervlaktebehandelingOverig
OppervlaktebeschermingGecoat
RAL-nummer9010
Soort coatingEpoxy
Totale lengte800 mm
Verdekte bevestigingJ
Vergrendelbaar in verticale positieN
Verstelbare hoogteN
WegdraaibaarN
Extra info
GTIN Nummer: 8713206024375
Aantal gebruikseenheden: 1.00
Gebruikseenheid: PCE
Artikelcode leverancier: LI2603.3801-02
Productklasse: Toiletsteun
Productserie: Linido
Levertijd: Voorraad
Breedte: 110 mm
Hoogte: 320 mm
Lengte: 800 mm
Materiaal: Staal
Kleur: Wit
Bevestigingswijze: Wand
Opklapbaar: J
Incl. steunpoot: N
Totale lengte: 800 mm
Michelle Bijbehorende artikelen Michelle kiest zorgvuldig de beste combinaties
Heb je hulp nodig? Onze klantenservice staat 5 dagen per week voor je klaar.
Meld je aan