Filter
+ 31(0)73 - 6121855 bij vragen bel gerust
0

Bedieningspanelen

Wanneer je een inbouwreservoir aanschaft voor je toilet, dan zal je ook een bedieningspaneel erbij nemen. Hiermee moet je je toilet mee doorspoelen. Het bedieningspaneel geeft je de mogelijkheid om met een grote en een kleine hoeveelheid water je toilet door te spoelen. Je kan voor je kleine behoefte kiezen voor iets minder water en voor je grote behoefte voor iets meer water. Het bedieningspaneel maakt dat je niet bij een flush, je hele inbouwreservoir leeg maakt. Het bedieningspaneel maakt dat je ook veel zuiniger met je water omgaat. Dit zal ook doorwerken in de waterrekening.

Verschillende modellen

Bij ons vind je een ruim assortiment aan bedieningspanelen. Ze zijn praktisch en heel functioneel. In de showroom kan je alle soorten bedieningspanelen bekijken en kiezen voor het bedieningspaneel, welke het beste aansluit op jouw toilet en interieur. In de showroom heb je ook deskundig personeel die je kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Door het aanbod van zoveel modellen kan het aardig moeilijk worden om de juiste keuze te maken. Je krijgt van ons het beste advies welk bedieningspaneel je kan aanschaffen aan de hand van jouw budget. Dit geeft ook gelijk aan dat we voor elk budget een kwaliteit bedieningspaneel in huis hebben. Je hebt bedieningspanelen in verschillende kleuren en vormen. Je kan dan de verschillende setjes bekijken en kan je een keuze maken. Helemaal niet moeilijk dus! 

De uitstraling

Op het eerste gezicht lijkt een bedieningspaneel meer op een detail, maar het draagt wel degelijk bij aan de uitstraling van je bad en toilet. Het geeft je ruimte een strakke en moderne uitstraling. Ook is de ruimte makkelijker om schoon te maken. Het is natuurlijk voor ons essentieel dat de bedieningspanelen van uitstekende kwaliteit zijn. Je bezoekers zullen zeker van opkijken wanneer ze een bezoekje moeten brengen aan je toilet. Een mooie en frisse uitstraling die iedereen graag zou willen hebben. Loop gewoon even langs in onze showroom en de klus is snel gedaan. Heb je bijvoorbeeld een nieuw toilet of een urinoir gekocht zal je daarbij ook een bedieningspaneel bij krijgen want zonder het bedieningspaneel kan je het toilet of de urinoir niet doorspoelen. Misschien denk je, ach ik koop maar een bedieningspaneel erbij. Hou er wel rekening mee dat sommige inbouwreservoirs een speciaal bedieningspaneel nodig hebben. Dus denk niet, je koopt maar wat. 

Verschillende typen bedieningspanelen

In ons assortiment vind je ook verschillende soorten typen bedieningspanelen die je kan aansluiten op je reservoir. Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende losse onderdelen bij elkaar te brengen en kijken als ze goed op elkaar kunnen worden aangesloten. Als je twijfelt bij het samenstellen vraag het gerust aan ons winkelpersoneel. Steeds meer proberen producenten mooiere bedieningspanelen te produceren. Je krijgt dan een mooier ontwerp welke je heel goed kan afstemmen op de rest van het interieur van je toilet. Je hebt vaak een keuze uit een chroom of rvs-bedieningspaneel. Het volgende type is het elektronische bedieningspaneel. Je hebt soms mensen die een fobie hebben voor bacteriën. Ze kunnen niet helpen, zo zitten ze in elkaar. Voor hun is zo een elektronisch bedieningspaneel de juiste oplossing. Het paneel werkt met een infraroodsysteem dat weet wanneer het toilet doorgespoeld moet worden. Je hoeft het paneel dus helemaal niet met je handen aan te raken. Deze elektronische bedieningspanelen zijn ook heel goed geschikt voor publieke plaatsten of in ziekenhuizen of verzorgingshuizen.

Waarop moet je letten?

Vóór je een bedieningspaneel koopt is het noodzakelijk dat je op bepaalde zaken let. Ten eerste moet je weten als het bedieningspaneel aansluit op het merk van je reservoir. Het zal voor aardig wat problemen zorgen als je een bedieningspaneel en een reservoir hebt van verschillende merken. Bepaalde bedieningspanelen zijn speciaal gemaakt voor die speciale reservoir. Ook moet je precies weten welk bedieningspaneel je moet gebruiken voor een urinoir en welk bedieningspaneel bestemd is voor een toilet. Ook hier zie je dat je verschillende bedieningspanelen nodig hebt voor een urinoir en een toilet. 

Bedieningspaneel bedienen

Er bestaan verschillend soorten bedieningspanelen die ook op verschillende manieren werken. Jij maakt dus zelf de keuze aan welke bediening je de voorkeur geeft. Je hebt de traditionele bedieningsplaat met één knop. Deze is dus heel eenvoudig. Je hebt maar een knop om je toilet door te spoelen. Daarna kan je ook gaan voor een start/stop knop, infraroodbediening en een elektronische bedieningsplaat. Maar je hebt ook bedieningspanelen met twee knoppen. En elke knop heeft ook een eigen functie. Met de twee knoppen bepaal je zelf hoeveel water je per keer doorspoelt in het toilet. Op deze manier gebruik je dus de juiste hoeveelheid water voor de behoefte die gedaan is. Dus aan de hand van hoe modern en strak je toilet eruit ziet zal je een keuze kunnen maken tussen een bedieningspaneel met één knop of met twee knoppen. Kijk daarom goed welk bedieningspaneel het beste bij je past. Houd er wel rekening mee dat elk bedieningspaneel zijn eigen afwerking heeft en met de nieuwste toegepaste technologieën wordt het besparen van water een stukje eenvoudiger.

Het kiezen van een paneel

Als eerst moet je kijken als je inbouwreservoir hebt met een enkele of dubbele spoelfunctie. Daarop gebaseerd ga je dan je keuze maken. Daarna kijk je naar de stijl en het interieur van je badkamer of je toilet wat je graag zou willen hebben. Nu kan je een keuze maken uit de verschillende soorten en kleuren bedieningspanelen. Dankzij ons uitgebreid assortiment kan je het juiste bedieningspaneel uitkiezen. Belangrijk is dat je de kleur en de uitvoering van de verschillende onderdelen zo goed als mogelijk op elkaar afstemt. Je kan kiezen uit een wit, een grijs of een chroom bedieningspaneel. Elke kleur zal je bad en toilet een hele andere uitstraling geven. Natuurlijk kan ons personeel je ook helpen bij het maken van de juiste keuzes. Ook heb je de keuze uit verschillende soorten merken bedieningspanelen. Je kan kiezen uit bedieningspanelen van het merk Geberit of van Grohe. Hele grote en bekende merken die een grote collectie hebben aan bedieningspanelen. Je kan ook kiezen uit bedieningspanelen gemaakt uit verschillende materialen. Je hebt een keuze uit kunststof maar voor een meer luxe afwerking, dan kies je een bedieningspaneel van glas.

Waarom het belangrijk is dat je het juiste bedieningspaneel kiest

Wanneer een bedieningspaneel niet werkt moet je kijken als je het juiste model of merk hebt aangeschaft. Gebruik altijd een bedieningspaneel dat geschikt is voor het geplaatste type inbouwreservoir. Gebruik geen merken of types door elkaar. Als je voelt dat de bedieningsknop te zwaar aanvoelt bij het indrukken of de knop blijft hangen, dan wordt het aangeraden om de afstelling te controleren. Heeft de bedieningsknop wel goed gewerkt dan is er mogelijk sprake van vuil of kalkafzetting op de draaipunten. Als je merkt dat na het monteren van het bedieningspaneel er nog water in de pot loopt, moet je de afstelling en de montage van het bedieningspaneel controleren. 

Ombouwen

Design en techniek worden samengebracht in een reeks mechanische, pneumatische én elektronische bedieningspanelen. Door middel van een simpele uitwisseling van het hefboommechanisme kan het reservoir omgebouwd worden van mechanische naar pneumatische of elektronische bediening en ook andersom. Pneumatisch: Een pneumatische bediening geeft je de mogelijkheid een reservoir op afstand door te spoelen. Onze pneumatische bedieningen zijn licht in gebruik en leverbaar in chroom. Een fraai vormgegeven bedieningspaneel geeft elke toiletruimte iets extra’s. De bedieningspanelen van ons voldoen niet alleen aan veel functionele eisen, maar geven je toilet of badkamer ook een bijzondere uitstraling. Onze bedieningspanelen zijn gemaakt van kwaliteit: kunststoffen, glas, aluminium of roestvast staal. De bedieningspanelen zijn heel goed te gebruiken in normale woningen, maar zijn ook heel goed geschikt voor semiopenbare gebouwen zoals kantoren en hotels. Speciaal voor openbare gebouwen zijn er de vandaalbestendige varianten. Vandaalbestendig: De vandaalbestendige bedieningspanelen zijn gemaakt van 3 mm dik roestvast staal. Deze bedieningspanelen hebben speciale “torx"-schroeven, die een speciale schroevendraaier nodig hebben. De vandaalbestendige bedieningspanelen zijn beschikbaar voor alle inbouwsystemen met front bediening.

Bedieningspanelen van Geberit 

Geberit zorgt voor slimme oplossingen in je badkamer, want Geberit staat bekend om het produceren van duurzame en innovatieve inbouwreservoirs en bedieningspanelen. De inbouwreservoirs van Geberit worden zo mooi weggewerkt achter een muur, dat je deze niet ziet in een badkamer. Maar de Geberit inbouwreservoir heeft een hele belangrijke functie: het doorspoelen van het toilet. Voorbeelden van slimme oplossingen van Geberit zijn de Geberit up320, de Geberit Sigma bedieningsplaat en de Geberit Duofix.

Garantie 

Op alle producten van Geberit krijg je 2 jaar garantie en op een aantal producten 10 jaar garantie, zoals installatiesystemen (inbouwreservoirs), bedieningsplaten en opbouwspoelreservoirs.

Ruime keuze in kleur en stijl 

Zo heb je nu door dat je met de toilet of bad en toiletruimte heel veel kanten op kan gaan. In onze winkel heb je een ruim assortiment aan verschillende attributen om je ruimte compleet te maken. Natuurlijk wil je dan ook dat je bedieningspaneel goed aansluit met de kleuren van de tegels en de sfeer in rest van de ruimte. Daarom hebben we in ons assortiment de verschillende kleuren ook uitgestald.  Je hebt bedieningspanelen met ronde knoppen, vierkante knoppen of afgewerkt met chroom.
 
Dus zoals je nu al zal weten worden zwevende toiletten bediend met bedieningspanelen. Het voordeel van een zwevend toilet is dat deze vrij staat van de grond waardoor je de vloer makkelijker kan schoonmaken. Het bedieningspaneel van het toilet valt weg in de muur waardoor er geen stortbak meer zichtbaar is. Bedieningspanelen worden ook wel drukplaat voor het toilet of bedieningsplaat voor het toilet genoemd. Zoek je een drukplaat voor je toilet, dan hebben wij precies wat je zoekt. Wil je een bedieningspaneel kopen, dan ben je van harte welkom in onze winkel.

Bedieningspanelen zijn onderdeel van de overkoepelende groep toiletten. Voor meer informatie kan je kijken naar de inbouwreservoirs binnen onze website. Een goede optie is een TECE inbouwreservoir, dit merk biedt een optimale prijs - kwaliteit verhouding en is daarmee hét merk voor jouw toilet.
Meld je aan